Citiraj:
Autor thumbdown
Sad sam spojio Corsair napajanje na jedan svoj stariji PC, neki Athlon, 768 MB, PATA HDD, Radeon 9200.
Razlika je jedino što je na tom starijem PC-u konektor na matičnoj 20 pinski, a ne 24, i nema posebnog CPU priključka.
Znači, spojio Corsair na matičnu, spojio molex na HDD i sve radi.
PC se uredno boota, uđe u windowse itd, znači napajnje radi.
I sad reko idem opet probat spojit na primarni PC, spojim na matičnu, spojim CPU, i spojim još samo SATA HDD - 0 bodava.
Zavrti se ventilator na CPU i odma se zaustavi i PC se ne pali.
Odspojim i SATA HDD da probam samo ući u bios, znači samo 2 kabla sa napajanja su spojena na matičnu, ma kakvi, ne mrda.
Meni više ništa nije jasno.
|
Ovako ...
To je upravo jedan od problema s kojima bi se mogli susresti i vlasnici novih Haswell-based konfiguracija.
Corsairovi CX430/500/600M modeli su tzv. "group-regulated" napajanja koja reguliraju napon na principu "klackalice". Veće opterećenje na +12V, podiže na napon na +5V (i obrnuto). S druge strane ukoliko izostane opterećenje na npr. 12V, nominalni napon raste preko 12.5V, a napon na +5V pada. Obrnuta situacija također vrijedi.
Ukratko, opterećenje je u disbalansu, kod konfi bez nekih većih potrošača (grafa, više diskova i ventova, dodatnih PCIe kartica, stock CPU postavke), te sukladno tome naponi luduju jer je neravnomjerno opterećenje po railovima.
Ovo tjera napajanje da pokrene svoje zaštitne mehanizme od preniskog i previsokog napona, te se odmah po pokretanju gasi.
Tvoja starija konfiguracija troši više struje, te je opterećenje ravnomjernije raspoređeno po railovima (+3.3/5/12V), te se upravo zbog toga ne manifestiraju problemi kao u slučaju novije konfe.
Citiraj:
Izgleda da je ovo u pitanju, jednostavno ne želi raditi s tom pločom.
|
Problem je cijela kofiguracija, koja ne troši dovoljno kako bi ovakvo "group-regulated" napajanje normalno radilo.
Citiraj:
Probat ću još odnijeti negdje u lokalni servis da oni probaju spojit, pa ako i kod njih radi onda izgleda ne želi samo s tom mojom pločom.
|
Velika je vjerojatnost da će kod njih raditi jer koriste drukčiju/zahtjevniju konfiguraciju. Samim time je upitno koliko bi ti eventualna zamjena napajanja (za drugi primjerak CX430M) pomogla.
Da se nisu napili u tvornici, pa počeli gurati u krive rupe
Šala naravno, sve je normalno na tim slikama