View Single Post
Staro 04.07.2013., 15:13   #13
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor thumbdown Pregled postova
Sad sam spojio Corsair napajanje na jedan svoj stariji PC, neki Athlon, 768 MB, PATA HDD, Radeon 9200.
Razlika je jedino što je na tom starijem PC-u konektor na matičnoj 20 pinski, a ne 24, i nema posebnog CPU priključka.
Znači, spojio Corsair na matičnu, spojio molex na HDD i sve radi.
PC se uredno boota, uđe u windowse itd, znači napajnje radi.

I sad reko idem opet probat spojit na primarni PC, spojim na matičnu, spojim CPU, i spojim još samo SATA HDD - 0 bodava.
Zavrti se ventilator na CPU i odma se zaustavi i PC se ne pali.
Odspojim i SATA HDD da probam samo ući u bios, znači samo 2 kabla sa napajanja su spojena na matičnu, ma kakvi, ne mrda.

Meni više ništa nije jasno.
Ovako ...

To je upravo jedan od problema s kojima bi se mogli susresti i vlasnici novih Haswell-based konfiguracija.

Corsairovi CX430/500/600M modeli su tzv. "group-regulated" napajanja koja reguliraju napon na principu "klackalice". Veće opterećenje na +12V, podiže na napon na +5V (i obrnuto). S druge strane ukoliko izostane opterećenje na npr. 12V, nominalni napon raste preko 12.5V, a napon na +5V pada. Obrnuta situacija također vrijedi.

Ukratko, opterećenje je u disbalansu, kod konfi bez nekih većih potrošača (grafa, više diskova i ventova, dodatnih PCIe kartica, stock CPU postavke), te sukladno tome naponi luduju jer je neravnomjerno opterećenje po railovima.

Ovo tjera napajanje da pokrene svoje zaštitne mehanizme od preniskog i previsokog napona, te se odmah po pokretanju gasi.

Tvoja starija konfiguracija troši više struje, te je opterećenje ravnomjernije raspoređeno po railovima (+3.3/5/12V), te se upravo zbog toga ne manifestiraju problemi kao u slučaju novije konfe.

Citiraj:
Izgleda da je ovo u pitanju, jednostavno ne želi raditi s tom pločom.
Problem je cijela kofiguracija, koja ne troši dovoljno kako bi ovakvo "group-regulated" napajanje normalno radilo.

Citiraj:
Probat ću još odnijeti negdje u lokalni servis da oni probaju spojit, pa ako i kod njih radi onda izgleda ne želi samo s tom mojom pločom.
Velika je vjerojatnost da će kod njih raditi jer koriste drukčiju/zahtjevniju konfiguraciju. Samim time je upitno koliko bi ti eventualna zamjena napajanja (za drugi primjerak CX430M) pomogla.

Citiraj:
P.S.
Može li netko pogledati ove dvije slike i reći da li je ovo normalno:
http://www.pohrani.com/f/x/78/2UnVgWIC/1.png
http://www.pohrani.com/f/39/ml/1y9sZiP4/2.png

Jedan ovaj pin je prazan, nema nikakvog konektora u njemu i nema žice.
I na drugoj slici se može vidjeti da dvije narančaste žice idu u jedan pin, odma ovaj prvi lijevo.
Vjerovatno je to u redu ali ne znam više ni sam.
Da se nisu napili u tvornici, pa počeli gurati u krive rupe

Šala naravno, sve je normalno na tim slikama