Evo malo sam se igrao sa procom.. i evo rezultata.. u obliku tablice.. da malo pojasnim prije, tam gdje nema rezultata (di je samo povlaka) tamo tada to mjerenje nisam obavio...benchmarkovi su radeni po nekoliko puta i zapisao sam najbolju vrijednost.
2. redak tablice sam samo malo isprobavao nesto s latencijama..koje su svugdje drugdje na default postavkama... Memorija i CPU rade naravno u 1:1 omjeru..
Prime95 benchmark rezultati su u obliku: "BROJ ITERACIJA/VRIJEME U ms"..na vrhu kolone pise da se radi o 384 i 2048 FFTa.
Evo sad slika pa cu jos malo prokomentirat...
Sve je islo OK, bez problema, dok nisam dosao do (psiholoske granice od) 200. Kao prvo, Primeov benchmark mi se rusio..tj. kod njega se cijeli komp rusio..smrznuo.. sve dok nisam podigo voltazu na 1.625. Nakon toga je benchmark bio OK, al mi se poco rusit sistem..blue screen "DRIVER_IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL"..prvo za USB driver a onda neki "vsdatant" file.. nakon par takvih rusenja sam podigo voltazu na 1.65 i odonda je sve stabilno. No mjerenja sam uspio obavit na 1.625 kao sto se vidi iz tablice.
S tim da ti tih 200 mi se Primeov Torture test za testiranje temperature... onaj test sa Large FFTs je sam stao nakon par minuta jer je nasao neki error, pa sam pokrenuo test sa small FTTs i taj je radio OK 10ak min dok temp ne naraste..
A sad pitanje sto se tice voltaze, imam novo napajanje iz siga..i za mjerenje voltaze koristim ASUSov Probe..no on tu i tam pokazuje neke bolesne vrijednosti, kao npr. ventovi na 0 RPM a svi normalno rade..u par navrata je cak za voltazu CPUa pisalo 3.3 V

pa se nadam da je problem u programu...
Uglavnom, za sad sam stao sa OCom, pauza do sutra dok kupim jedan 120 Glacialov vent koji cu stavit na bok kucista da dere po procu... i nadam se da ce mi netko rec neki pametan savjet sto se tice daljnjeg dizanja...pogotovo sto se tice voltaze... brijem da ne bi smio preko 1.7 jer imam BOX CPU..
dal da dizem napon memorije, kada i za koliko? neko tehnicko objasnjenje nebi skodilo