Citiraj:
Autor Mario92
Dedicated camera button je jedna od meni dosta bitnih stvari, ne kužim kako slika može biti mutnija zbog korištenja tog gumba
Može biti samo oštrija jer se mobitel manje trese dok se pritisne tako gumb nego dok se s prstom udara po ekranu na virtualni shutter.
|
Pa čak i na DSLR-ima ako imaš opciju da biraš gdje hoćeš fokusirati preko touch ekrana to koristiš (osim kada eto, nisi u mogućnosti jer snimaš sportske/brze scene...).
Taj dedicated camera button nema toliko smisla iskreno. Imao bi smisla kada bi njegovim polupritiskom aktivirao recimo infrared neku jaku ledicu kako bi mogao fokusirati po mraku i onda punim pritiskom okinuti sliku sa blicem.
Primjer. Moj HTC One stvarno sa blicem okida odlične fotke po noći. Ali često mi se dogodi da su mi subjekti mutni zbog lošeg autofokusa, a nikakvo klikanje i ine radnje neće pomoći jerbo lik fokusira tako da okine slabije ledica i onda jako što očito ne radi dovoljno dobro kao da "prži" neku infrared (tek toliko da ju subjekti ne vide) ledicu i da si uzme pa makar pol sekunde za fokus (bolje nego mutne slike).