Citiraj:
Autor Nybelung
Možda onda preporuka za jednog odličnog lane championa s dobrim gap closer spellom ili spellovima?
|
Moja preporuka +3 godine iskustva sa lolom (uzmi u obzir da imam preko 5k normal i ranked gameova sveukupno, ako ne i više)
Savladaj (ili masteraj na engleski) 3 heroja po laneu -> zašto? Zato jer se uvik može desiti da ti 1 ili 2 od ta heroja budu zabranjena (banned) i onda ćeš biti prisiljen osloniti na tog trećeg u slučaju da ideš na taj lane.
Top Lane (TRENUTNA META) => Zed/Khazix/Renekton
Zed sa flaskom od 350 + 3 pota + e = odeš ko imbecil na njega na levelu 1, neka te udre 1 put => upališ e, hp regen pot + elixir. Nastavljaš se šajbat sa njim i još ti taman uleti opet taj tvoj E = on je već na 45 - 55% hp-a. Proca ti se pasivna i on već leti na nekih 20%. Tu očekivaš njegov flash i u trenutku kad se on flasha = poprati ga i ti sa svojim, udri ga još 1 put ako moš baci E ako ne ignite. Šansa da umre u većini slučajeva je 90%.
Kha'zix je jedan od najjačih 1v1 early fightera, još pogotovo kad su mu buffali taj q. Znači ista šema ko i zed, flaska + 3 pota + q lvl 1. Dođeš u grm, čekaš svog protivnika, opališ ga sa auto attackom i čim vidiš da se animacija odradila za pasivnu bacaš q. Iza toga pališ elixir i hp pot i udariš ga sa još jednim q-em i pasivnom -> tu se događa da on već koristi flash (ti ga popratiš sa svojim) i onda ga udreš još 1 q-em i igniteom. Dobio si lane i šansa da će ovo upalit je iznad 90% (kad malo savladaš princip Unseen Threat magije).
Renekton je također jak, ali ne za 1v1 fight u early gameu. S njim možeš Cloth + 5 potova ili butse + 4 pota dok ne digneš level 3. Nakon levela 3 probaj stalno imati preko 50% ragea da ti Q i W naprave full damage na njemu. Ništa specijalno, samo staviš E magiju na smartcast jer ti se više isplati igrat na njemu da možeš 2 puta skočit ko oni sa streama
AKO ti treba napisat za još koji lane 3 heroja javi mi.