Citiraj:
Autor tintin
Jel bi bilo bolje da je u NASu Red ili Green, a ne Blue HDD ?
|
Ako oces hladan, tih i stedljiv NAS onda uzmi Red, ako oces brzi pristup podacima a ne smeta ti da je nas malo bucniji onda uzmi isto od WD seriju diskova koja na kraju imenu ima
Re kao raid varijanta diskova, ja imam dva Re3 (sad ima za kupit Re4) i mogu reci da su dobri.
Moras znat da Red serija ima manji broj okretaja (5400 rpm) pa je samim time i sporija tj. pristup podacim, a osjeti se da li se dik vrti na 7200 rpm ili na 5400 rpm, ja bi reko od 5 do 15 posto (ovisno o situaciji tj nacinu pristupa i podacima) je brzi disk brzi.
Na zalost jos nisam proba NAS sa SSD-om ili diskoma na 10.000 rpm (VelociRaptor) pa ne mogu reci koliko su oni brzi od drugih tj gore navedenih kombinacija.
Mada mi se cini da zapravo WD malo prodaje maglu sa Red serijom i slicnim serijama posto sad gospoda vec imaju 6-7 tipova diskova (jedn za proljetnu kolekciju, drugi za zimsku, treci za jesen, i tako dalje

), a zapravo je jedina razlika između pola njih u firmwareu i internet stranici

Ja ima u DS211j jedan spori i jedan brzi disk od samsunga (bar mislim da jesu davno je bilo kad sam ih kupija) i brzi je uvijek oko 5 do 10 stupnjeva topliji.