View Single Post
Staro 02.07.2013., 11:46   #188
windfucker
Guest

Iako, meni je ta granica od xy prometa debilna totalno: mislim ako u zakonu stoji da firme koje imaju tu trgovinsku sumu obračunavaju PDV(bla-bla), šta nije bilo bolje da ostave prvu godinu matični porez, podvuku crtu na kraju godine i onda krenu na osnovu dokazanoga prometa provoditi zakon.
Čisto sumnjam da je amazon već napravio toliki promet (ili se računa i promet u ranijm godinama, prije EU?).
Opet, ni to nema smisla, kruške/jabuke situacija...čini se meni da bez obzira na ulazak u EU mi ne možemo bez "Balkanskoga posla".

@Old Iggy: nisi plaćao MwSt samo ako si se usudio kockati (ili drugi porez npr. u Mađarskoj, meni bliži primjer) pa si molio Boga da nisu u dosluhu carinici da te ne oderu pri povratku preko naše grane (a što su u pravilu bili, u dosluhu mislim). Morao si prijaviti na carini u Mađi šta iznosiš ako si htio povrat.

Sada ćemo plaćati kešom kada odemo vani i kriti osobnu/kreditnu jer ne bi me iznenadilo da ako zatraže podatke u trgovini automatski kasa uračuna PDV u jednome od tih "specijalan slučaj" shopova vani...tj.unutra...u EU mislim.

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 02.07.2013. u 11:55.
  Reply With Quote