View Single Post
Staro 02.07.2013., 10:47   #182
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor SilentException Pregled postova
Moj Njemački temelji na "danke schon" i "ja schnell", sa Amazon.de sam kupio prvi put prije jedno 4,5 godina i nisam imao nikakvih problema Ajde, baš su jednostavni za razumjet

Ono što vjerujem malo buni sve je izračun cijene na kraju narudzbe ali i to je jako jednostavno.

Recimo da artikal dode 50€ a poštarina 10€ (sve bez poreza). Sad ima 2 mogućnosti: slanje izvan EU ili unutar EU. Za van EU, Amazon će automatski računati sve poreze i špedicije tako da će paket samo stići bez muke. Ali od jučer je za HR malo drugačije: Amazon će na cijene bez poreza, u ovom slucaju 60€ dodati još PDV 25%, dakle ukupna cijena je 75€. Ukoliko bi isti artikal naručivali u Sloveniju, ukupna cijena bi bila 73.2€ (DDV 22%) a za Njemačku 71.4€ (MwSt 19%). U biti bi za Slo ili Njemačku ukupan iznos vjerovatno bio još manji zbog niže poštarine ali zbog jednostavnosti računam sa istim iznosom poštarine 10€. To je sve

Čekaj malo, kada ja ukucam amazon.de, i tražim npr. ovo, što košta sa uključenim njem.porezom (MwSt) 436,47EUR, trebam odbiti 19%MwSt, dodati 25%PDV+ cca 10EUR poštarine i to je to?

Hebemu, pa onda sam ja dobro shvatio, u prvome postu sam tako i napisao...
OMFG, šta je sada na kraju točno?!

@coconut: sada me i ti zbunjuješ , jer...
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Da skratimo - ako nešto naručuješ iz EU (bilo koja zemlja), platiš koliko košta i to je to. Nema carine, nema pdv (ni njegovog povrata). Pri kupnji ti si platio MwSt, IVU ili VAT tj. stranjski pdv, a u EU nema duplog oporezivanja niti povrata poreza između njihovih članica.
I da, u tome slučaju po zadnjemu tvome postu ti baš i nije neka bajna ušteda, osim ako nisu neke hebačke akcije (npr. za MSI gtx770 u amazonu razlike gotovo i nema u odn. na naše web shopove, ma ispod 100kn... )

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 02.07.2013. u 10:54.
  Reply With Quote