Citiraj:
Autor zgmmax
ja i dalje mislim da se ide prema komercijalizaciji youtubea i da oni namjerno rade takve stvari samo da bi se kupio "premium" paket il koji k....
|
Nope. Kraj prihoda od reklama i VEVO i sličnih pizdarija ovakav način zarade bi bio mizeran, doslovce.
Taj način poslovanja ima Vimeo.
Stvar je u HDu i on je uzeo maha, a prostor na diskovima koštaaaaa, i oni su samo kompanija i žele zaradit, al to neće napraviti naplaćivanjem usluge, bar ne u skorije vrijeme, ak se mene pita
Citiraj:
Autor zgmmax
Vegas je sasvim OK kaj se tice postavki i rendani fajl zgleda skoro kao i RAW snimak.
Tak da fakat ne znam u cem je problem osim da YT sere.
Kod vimea mi je slika zadovoljavajuca ali mi je jedini bed kaj je ogranicenje na 500Mb ili ~5min filmica tak da cu se morat natjerat da mi svi filmici budu unutar 5min.
|
Ova usporedba nema smisla, s desna imaš kamenje u sjeni, slijeva imaš kontrastnu sliku. Nabaci usporedbu s istim slikama. Ovak bih samo mogao reći da se zamućenje primjeti na volanu sigurno, i to nije baš malo. Također na krošnji lišća zdesna i slijeva. To su ogromne razlike, možda ne ovak kad gledaš flimek, ali vjeruj mi da je razlika u matematičkom dijelu kodera veća nego što misliš.
Očito nisi shvatio poantu

Tebi je to sve postavka u kodiranju, samo naslućuješ što ona radi pri kodiranju slike, ne možeš shvatiti što se događa u pozadini, zato ti je Vegas OK s onim gotovo rudimentarnim opcijama koje nudi. Naravno da je dobar, daleko od toga, ali... bah ne da mi se.
Ak ti je dobar i ak su ti CAVLC i CABAC načini kodiranja vrh što se postavki tiče, tko sam ja da sudim