Citiraj:
Autor Full Throttle
ili posudiš nečiji normalni ruter ili brikaš ovog
nego, sad je susjed prelazil na iskon i majstori mu pustili novu tehnologiju na kojoj više nema analognog signala. i sve bi to bilo ljepo i krasno da u susjedstvu nije tolko zagušenje (atenuacija 60 dB) pa takva tehnologija uopće ne funkcionira. znači nema više ni telefona.
|
Ne znam što znači da nema analognog signala, ako misliš na VOIP, Iskon ima VOIP već godinama, sada i HT sa svojim glasovitim IMS-om prelazi na to. Ne znam kako drugi provideri, Optima još uvijek ima splitter.
Citiraj:
onda mu je pričal tehničar da sad na centrali (udaljenoj skoro 9km) misle staviti nekakve "boxove" koji bi trebali ustabiliti vezu i omogućiti barem brzinu koju smo dosad imali ako ne i veću, a priča se i da bi trebali pustiti digitalni signal iz centrale i to na taj način da kod nas doma nema više nikakvog rutera ni modema.
jel neko zna o čemu se radi?
|
Mislim da je ovo nemoguće. Rekao bih da je netko nešto krivo shvatio, doma moraš imati router/modem.
Također, na 9 km je jasno da ADSL ne radi, niti može raditi. Ako nije tajna, koje je to područje ili centrala?