Citiraj:
Autor D1viry
Toliko se varaš da ne znam kako bi to opisao. Kad im ja pošaljem mobitel preko t-mobilea, ili ga poprave ili raskidamo ugovor (ako je opravdano, naravno). To daje cijelu novu dimenziju servisu. Promijenili smo hrpu dobavljača/servisa hardvera zbog nekorektnog ponašanja. Kad je iza tebe velika mašinerija, ide sve ipak malo lakše/brže. Veliki su novci u igri i t-mobileu i servisu. Ne bodu se sa velikima baš tako lako.
Bottom line, nije isto ako si Pero Perić i ako predstavljaš velikog korisnika.
Ne insinuiram da pričaš gluposti, ali ovo zvuči tako. Nhf.
|
khm...ti ako si velik, u si poziciji prekinuti
određeni broj pretplata ,a
jedan korisnik eventualno
jednu...
ergo, odma se zna kome se ide u korist :/
ja pišem ako korisnik van kakvog "velikog zaleđa" reklamira ili u dučanu ili u servisu i neovisno što piše na reklamacijskoj primci...
realno mu je svejedno a ne kako ispada da se treba prvo samo u dučan, pa tamo napišu da je uređaj potpuno neoštećen...
radio sam taj posao ,tražili smo dlaku u jajetu u dobrom dijelu slučajeva (po direktivi ,što firme,što naših par jačih distributera) da bi se odbila reklamacija i poništilo jamstvo , samo zato da bi naplatili mijenjanje npr. modula kamere 400kn+radni sat+pdv.
bio uređaj reklamiran direktno kod nas ili stigao iz nekog dućana sa reklamacijskim zapisnikom na kojem je pisalo da je uređaj u izvrsnom stanju,bez ikakvih oštečenja,
ma da ga je sam papa imao samo ispod jastuka ...
klasika,
konektor slušalica ili punjenja = nemar korisnika
promočenje/vlaga = nemar korisnika
ogrebotine po kućištu i/ili lcd panelu = nemar korisnika
-halo, ispričavamo vam se, ali garancija vam ne vrijedi...
-kako ,molim ,što?
-promočenje,blabla, sreća da je samo jedan dio,..blabla..., mogao je stradati i sam lcd ,koji košta daleko više za popravak ali možemo popraviti za 500kn. da li želite da se naruči potrebni dio?
-da ,molim
(drugu opciju realno i nema, izuzev preuzimanja uređaja, al ga opet mora negdje popraviti!)
-u redu, čekamo dijelove oko 10tak dana jer nemamo na lageru ,
dobiti ćete obavijest kada popravak bude gotov.
večina korisnika nije toliko upoznata sa procedurama (ili visi po forumima),
njima je svejedno ukoliko se popravak stvarno isplati, "a bolje je servisirati kod ovlaštenog servisera" jel...
servis vjerojatno dio ima na lageru (ali su dobili 10 dana lufta za popravak i testiranje

), dio košta npr. 100kn nabavne cijene, vremenski se zamijeni za 1h sa otvaranjem i zatvaranjem uređaja.
ja čuvam mobitel ko oko u glavi...ne zbog potencijalnih problema ako pade , nego zbog (nedaj bože) servisa
doduše, moram priznati, savijena matična ploča mi je prvi glas...
bit će valjda nova fora, ostale su izlizane