Citiraj:
Autor Bartuc
Baš iz tog razloga su ti hodnici jako nezahvalno mjesto za montirati klimu. Redovito je pametnije klimu staviti u dnevni boravak i usmjeriti je prema hodniku ukoliko je to moguće. Cilj ti je rashladiti prostoriju gdje najviše boraviš, ako uspiješ ohladiti i ostatak stana super. Jedino bad ako čitavo potkrovlje služi samo kao spavaći dio, bez dnevnog boravka 
|
Naravno da je tako, zar si sumnjao  - gornji dio su 3 spavace sobe+kupatilo+hodnik iz kojeg se dolazi stubistem  .
Hodnik je dosta kockasti i prostran tako da nebi trebalo biti problema sto se tice toga. Gledao sam soluciju da stavim parapetne klime u sobe (jer zbog kosog krova svi zidovi na koje bi mogo stavit unutarnju jedinicu su zauzeti nekim ormarom ili krevetom ali i kad sam vidio da parapetne jedinice kostaju cirka 1500-2000kn vise od iste zidne odustao sam od te solucije a i 3 normalne klime od 2-2.5kW bi bile dosta skuplje od jedne 5-5.5kW kako god okrenem ako nista drugo barem zbog 3 montaze vs jedna montaza a i fasada bi izgledala ko cirkus da bas sa svih strana imam neku vanjsku jedinicu dok ugradnjom u hodnik nebi s eni vidjela jer bi bila fiksirana pod kroviste iza predulaza  .