@Amdejac, sa Akai brandom se nisam nikad susreo. Sjećam se da si već spomenuo taj brand i to je iskreno bio prvi put da čujem za njega

Valjda baš zato što ih ima na kapaljku kod nas, nema zastupništva pa ih vjerojatno samo velike kuće znaju uvesti (pevec i sl.).
@Lewis, od navedenih bi definitivno uzeo SuperDC inverter. S time da si baci oko na model
MSZ-SF42VE. On ti je još soma i nešto kuna jeftiniji, nazivna snaga mu je 4.2kW (klizanje kapaciteta do 4,5kW). Trebao bi baciti računicu da li ti je to dovoljno pa da si uštediš, dođe ti kao besplatna montaža.
Inače taj Klima Centar ima pre brutalne cijene, ja ne znam na koju foru ih uvoznik ne stisne za jajca. Krajnji kupac kod uvoznika gdje KC nabavlja klime, za Mitsubishi može dobiti 15% popupsta, a KC u startu ima 25+ % niže cijene od uvoznika!?

Ispada kao da kradu klime koliko su jeftiniji od svih ostalih. Mislim da oni rade na onom zapadnjačkom principu gdje nije bitna zarada po klimi koliko je bitno da ispune masivne kvote prodaje i time dobe brutalan rabat od uvoznika. No to bi štimalo da su oni prva ruka, a ne druga!?
EDIT:
Kod Daikina vidiš i da je SEER i SCOP masu niži od navedenih Toshiba i Mitsubishia, debelo niži energetski razred.