Citiraj:
Autor schofter
Nisam jos cuo da netko moze raditi na kompu starom 5 godina. Ja vec imam doma dva stara stroja i tesko da ih mogu nekom uvalit. Bas da vidim tko bi htio raditi na 386 sa 4mb rama.
|
Ne znam u kojim krugovima se krećeš ali itekako se može raditi na kompovima starim 5 godina. Recimo najniže na čemu znam da se još radi je 478 socket i SD ram. Nakon toga slijede konfiguracije gdje je DDR memorije (jedan i dva), ništa novijega od toga mislim da se čak ne upotrebljava.
Namjena: office, internet browseri
Koknretno ako baš želiš moj prethodni HTPC je bio baziran na 478 socketu ali tu je bila stavljena nova ploča sa DDR 2 memorijom i radeonkom 6570.
To je bez pardona guralo full hd na plazmi.
Sory, ali uz kvalitetnije (i skuplje u nekim slučajevima), te manje nadogradnje poprilično se može koristiti komp star i više od 5 godina.
I za kraj: 2013 - 5 = 2008 -> to nije doba 486 tice, tek je 2003 godina doba 486 tice na izlasku. Tak da ....
p.s. Naravno da za stariji hardware mora biti i odgovarajući OS

.
A šta se tiče "uvaljivanja" ili prodaje hardwera drugima tu je 2 godine već vrh vrh za postić neku cijenu na tržištu. Druga stvar su oni kojima je office i internet dovoljni iako danas ima i jeftinih kanti tako da ...