Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 20.06.2013., 23:52   #866
Bartuc
The All Seeing Eye
Moj komp

Bartuc's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Meni je drago vidjeti da su se ljudi opametili u zadnje dvije godine. Do prije 3 godine, najviše se prodavala niska i srednja klasa klima uređaja, a zadnje dvije, iako je jebena recesija, prodamo daleko više klima iz visoke klase. Valjda su ljudi skužili da se klima ne kupuje svake 2 godine i da im razlika u potrošnji struje isplati razliku u cijeni između srednje i visoke klase, a kvaliteta / komfor / tišina je neusporediva Danas se još može svašta nazvati A klasom, ali od 01.07 će 90% tih klima biti zabranjeno za uvoz zbog toga što ne ostvare minimalne zahtjeve za A klasu.

Što se tiče "fušera", ima ih sigurno lijevih kao što su ovi od Advancea ( ), ali i problem je što se svi sjete kupiti klimu zadnji tren, pa se nagomila tolika količina posla da su liste čekanja uglavnom 2+ tjedna na montažu.

I onda je tu drugi problem to što mnogi kupe klime kod Peveca, Harveya i sl. žnj dućana koji nemaju svoje montere već rade preko kooperanata po blesavo niskim cijenama i naravno da tim kooperantima u doba žege nije u interesu uopće izlaziti na takve montaže koje jedva da pokriju utrošeni materijal i vrijeme te će naravno dati prioritet svojim korisnicima.

Ne mislim pametovati, ali klima danas nije luksuz, postala je potreba i to nije stvar koja se kupuje samo za "par vrućih dana". Klima se kupuje da hladi i grije/dogrijava duži niz godina i nikako nije pametno čekati ovakve extreme kakvi su zadnjih par dana pošto ćete vrlo vjerojatno biti bez klime dok god takve temperature traju, baš zbog pre velike potražnje u odnosu na broj raspoloživih montera.

Po meni, centralo treba ugrađivati ljeti, a klime zimi, ali jebiga
Bartuc je offline   Reply With Quote