View Single Post
Staro 19.06.2013., 12:40   #320
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
Autor estugarda Pregled postova
Trebam savjet vezano uz MR Servis. Jako me brine, jer se zna kakvi su, a moj slučaj je kao rođen da izmisle glupi razlog zašto da odbiju garanciju. A i u dosadašnjoj komunikaciji se pokazalo da neće ići glatko.

Problem je laptop Asus N76VZ, odnosna što cca 1-2x tjedno imam BSOD. Na prvi pogled vodi na driver, ali testirao sam tijekom mjeseci (ja i drugi ljudi) sve drivere u svim kombinacijama, uključujući i jedan po jedan i nisam uspio dokazati da je problem u driveru ili softveru. Analiza *.dmp fileova vodi do hardverskog problema sa gafičkom u trenutku prelaska sa jednog power state-a, na drugi. Do sada sam te BSOD-ove trpio, jer su rijetki (ponekad prođe i po 20ak dana bez) i jer sam htio isključiti mogućnost softverskog problema, no sad sam već sve iscrpio i pošto imam malo vremena, odlučio sam pokušati to riješiti sa servisom.

Uglavnom, imam i poduže rasprave sa Asus heldeskom, trgovinom gdje sam kupio laptop. Zaključaj je uvijek isti; šalji na servis! Imam i DMP fileove koje sam mislio dostaviti una CD-u, uz detaljni tekstualni opis problema i troubleshootinga.

Problemi su sl.;
1. Laptop nije došao sa Windowsima nego sa FreeDOSom i zbog toga su mi u MR Servisu rekli da moja garancija "ne pokriva kvar koji se manifestira samo u Windowsima".
2. Oni će laptop testirati samo u DOSu (kako su rekli u aplikacijama koje im daje Asus), i ako ne nađu problem, prijete da će mi naplatiti dijagnostiku. Windowse neće ni gledati.
3. Originalni RAM sam zamijenio većim modulima (novi moduli su 100% ispravni, i originalni RAM je bacao BSOD), i više nemam te originalne, pa me brine da bi im i to mogao biti protu-argument.
4. Laptop ima 2 slota za hdd, pa je logično da sam u njega i stavio SSD. (SSD je 100% ispravan, BSOD se desi i na HDDu, i SSD ne namjeravam slati sa laptopom na servis, jer mi treba, i koristit ću ga u drugom računalu). To je još jedna stvar gdje bi mogli zezati.

E sad, mene zanima kako najbolje pristupiti tom problemu?
Kako se pripremiti? Što napraviti prije slanja?
Pofotkati? Voditi svjedoke? Tražiti zapisnik?
Ima li možda koja alternativa za Asus laptope? Na Asusovim stranicama je samo MR Servis naveden, i svi upućuju njima.
Ima san sličan slučaj u servisu, momak je uzeo lap ~6k kn, nova toshiba... Long story short, nije se uvik palio iz sleepa (servisni intervali su bili ~1mj):
  1. Zamjenjen HDD (opet isto)
  2. Zamjenjena MBO (servis od 2 mj čekanja), opet isto
  3. Opet isto ništa nije zamjenjeno, bacaju spiku da su Windowsi banana (nisu legalni) na šta san ja inst original u servisu samo da proban, isto sranje

Nakon cca pola godine, od čega je momak laptop korsitio tjedan dana, momku je puka film, i samo je reka da će odvjetnik to riješit (a lap je i uzet na OU ), i samo su rekli da pošalje lap i da izabere drugi cijenovno isti / sličan.
Baja 001 je offline   Reply With Quote