View Single Post
Staro 18.06.2013., 13:41   #246
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
... Nvidija je isto igrala svoju igru i zabranila vise od 1.175v iako su bez problema mogli pustit 1.21v. Ocito su si ostavili prostora za gtx 770 i ove kaj dolaze kak bi sigurno mogli izvuc vise taktove.
Postoje inačice poput Asusa (10-fazna regulacija) koji čak i može dozvoliti daleko veće napone (čak i do 1.45V), uz pomoć nekih manjih izmjena i dorada od strane korisnika (Hotwire), ALI ... najveći je problem ohladiti regulaciju na kartici jednom kada se napon digne iznad određene granice.

Temperature doslovno eksplodiraju iznad 90°C na Vreg-u., a nerijetko i iznad 100°C. Pri sadašnjim temperaturama vani, otišle bi čak i više u od toga.

A na kraju krajeva, treba i sami čip ohladiti pošteno, da ne odlazi svako malo iznad 80°C, što bi opet podiglo RMA postotak ili pak cijenu, zbog potrebe za ugradnjom vodenih blokova.

Citiraj:
... Potencijalni problem je sto tu extra v napajanje dozivljava kao "ripple" koji moze izac iz specifikacije i zbog to nece htjet upalit komp i eventulano rikavanje grafe zog overvoltinga kaj ljudi rade svakodnevno svojom voljom. Tak sam ja to laicki shvatio.
Napajanje nema način za izmjeriti ripple - ono će raditi bez problema na vrijednostima (doslovno) višestruko većim od dozvoljenih.

S druge strane, na svu sreću, tu se i napajanja (kvalitetnija) pita za mišljenje, pa ona sama po sebi ne dozvoljavaju (bolje rečeno, kvalitetno ispeglaju) velike ripple vrijednosti, jer su ipak ona zadužena za kreiranje napona, a regulacija na VGA samo dodatno snizi napon i ispegla ga, kvalitetno ili nekvalitetno, ovisno o vrsti regulaciji na pojedinoj kartici.

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 18.06.2013. u 13:49.
dh41400 je offline   Reply With Quote