Tema: Pivo
View Single Post
Staro 17.06.2013., 08:32   #498
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Grad koji za Novu godinu, nema niti jedan stand sa pivom ili klopom meni nemre bit centar pive nikak. Zagreb je po tom pitanju megapolis za London, da ne govorim o atmosferi. Mozda tebi, kaj ides i trazi nesto kvalitetno za popit ali meni kojem je bitnija atmosfera nemre bit centar pive da se na trepavice postavi. Previse ljudi od svuda, nema identiteta, previse pravila i restrikcija. Najuzi centar je za mene tam gdje ima najvise ljudi, Oxford street, Piccadily itd.

Jebes centar pive gdje za Novu godinu nemam gdje kupit pivu i gdje nitko ne hoda sa pivom u ruci ma takav dan.
Kakve veze štandovi imaju veze sa pivom? Pa nije London Zagreb da ima vašar na Piccadilyu. Isto kao što je na primjer Oktoberfest seoska zabava naspram Great british beer festivala koji se održava u Londonu.

To što nema identiteta i što je previše ljudi od svuda - meni se čini da si ti otišao gore sa određenim predodžbama i očekivanjima koja se nisu ostvarila.
Vrlo solidnih pubova ima i u tom bloku 2x1 km koje ti vidiš kao centar, osobno nikad ne bih tamo išao za novu godinu niti bi mi to bio izbor za tulumarenje u Londonu.

U prosječnom pubu imaš na izbor minimalno bar 3-4 alea, 2-3 lagera, guiness i jedan ili dva cidera. I još desetak različitih piva u bocama. U Londonu u gotovo svakom dijelu imaš na 10 minuta hoda bar jedan pub koji je iznad tog prosjeka. A ponudu pubova kao što su Craft Beer & Co (37 točenih craft piva, pa stotina boca), Brewdog (pubovi kultne škotske pivovare), Euston Tap (27 točenih piva koje se rotiraju), Harp (tradicionalni pub u srcu Londona) i da ne nabrajam dalje drugi gradovi u Europi mogu samo sanjati. Bio sam u Parizu, Berlinu, Pragu, Munchenu, Bruxellesu i ostajem kod svoje tvrdnje. Također pubovska kultura je nešto specifično za Englesku, nakon posla se ide u pub i svi piju pivo (čak i većina žena), na uskrs dođem u pub i obitelj ugodno ćaska uz pivo - jednostavno to je dio kulture.
morph je offline   Reply With Quote