Tema: Pivo
View Single Post
Staro 16.06.2013., 23:43   #496
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor cascade Pregled postova
ma ne vodi se rasprava, samo sam htio reći da sam oduševljen ekipom koja sama kuha vlastitu odličnu pivu i da su to digli do međunarodnog natjecanja
smatram to puno vrednijim nego nabrojiti koje sam pive vidio i tisućama impresionirati one koji su na blizancima kao žuja stela karlvčko, becks tuborg i ttttt sličnima koji stavljaju vinobran.očito su dva tri vlasnika pivovara i očito pivovaraju publiku koji eksaju flašu i kažu im da je jedinstvena i neponovljiva .
dobro si napravio da si na put krenuo zbog pive ! sad možeš usporediti pivo i ind blizanca. ali više nam može reći amdejac koji očoito ima vlastito iskustvo u kuhanju , jel se isplati. zamišljam kak bi to bilo skuhati vlastitu , pa ju flaširati ....----
Na put nisam išao zbog pive, a kvalitetna piva se mogu probati i u Hrvatskoj. Da sam bio u Zagrebu sigurno bih išao na natjecanje. Meni je od kvalitete piva zanimljivije to što se homebrew scena malo otvorila prema van nastojeći popularizirati taj hobi i izaći iz okvira kuhanja za isključivo svoje potrebe.

Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Ja sam isal u London i bio sam poprilicno happy sto cu cugnut koju pivcinu ali sam se opako razocarao. Pubova skoro vise da nema, sve su preuzele velke tvrtke koje toce kaj im se toci, tocneo je totalno vodeno smece i na kraju sam se zadovoljio sa Becksom koji je bolji nego tu btw. Nisam previse istrazivao i isao nekim pivskim putevima ali avg. turist ima bolju sansu popit dobro pivo u Zagrebu nego tamo. Znalci valjda znaju kam idu, je nisam jedan od takvih. Zapravo je toceno sramotno lose u desetak birceva kaj sam bio u najuzem centru. Engleska vise nije zemlja pubova i vrhunskih piva. Sve su pojele velke korporacije, nisam to sam zakljucio, nego su mi objasnili ljudi kaj zive tam. Mozda je u manje turstickim krajevima situacija puno bolja.
Evo bio sam i ja u Londonu nedavno i reći ću da je London najjači grad po pitanju pive u Europi. To ne znači da će pivo u svakom pubu u koji uđeš biti izvrsno, ali po pitanju piva nudi stvarno sve što se može poželjeti. E sad ne znam u kojima si ti bio bircevima (ako se sjetiš napiši) i što bi uopće bio najuži centar Londona, ali te uvjeravam da je UK najjača zemlja po tom pitanju (ajde uz Belgiju).

Istina, veliki lanci drže masu pubova, ali i u takvim pubovima vodi se računa o pivu. Recimo Wetherspoons pubovi su poznati kao jeftini pubovi bez prave atmosfere, ali svaki nudi real ale i imaju real ale festival u sklopu kojeg nude manje poznata real aleove. U Nicholosonovim pubovima isto se da naći dobrih piva, Fuller's nudi svoj asortiman koji uopće nije loš itd.

Naravno za izvrsne pubove treba se malo informirati, ne treba biti znalac nego je dovoljno otići na ratebeer i pod places pogledati ima li što kvalitetno u blizini. Ma samo da si tu pitao za preporuku ja bih ti našao pub, ovako kad pročitam da si pio Becks gore trnci me prođu.
morph je offline   Reply With Quote