View Single Post
Staro 16.06.2013., 17:51   #5604
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor LAcy Pregled postova
Pretpostavljam žele sve naše podatke ugurati u oblak i tako imati potpunu kontrolu. Za neke stvari oblak je ok ali ne za ono čemu služi microsd. Prave chipsete, mobitele i tablete koji mogu snimati i reproducirati HD (u zadnje vrijeme 4k), imaju HD ekrane a gdje pohraniti materijal? Na 16GB interne memorije? Uploadati u oblak? Streamati HD filmove iz oblaka? I još roamingu? Nema smisla ni za malo veću glazbenu playlistu.
Baš neki dan na koncertu sam snimio preko 4GB, rezolucija samo 720p i to samo neke pjesme.
Baterije su tek nevjerojatno glupa priča. Nakrcavaju mobitele sve jačim procesorima (da se mogu igrati igre za koje opet nema mjesta na gore spomenutoj internoj memoriji) a baterija rijetko kad može potrajati duže od dana. I onda "napredni" korisnici prvo kupe quad, octa, da bi ubrzo rootali, flashali kernel i rom koji gasi većinu jezgri, senzore i fancy aplikacije.

Al' nisu proizvođači krivi, nego potrošači koji očigledno kupuju takve modele.
Pogodio si bit očito. znam ljude koji su sada kupili sgs4 na 89 rata, ali ne koriste sd karticu jer su doznali da guta bateriju i ne treba im, dosta im je prostora unutra. Mobovi im služe, pogađaš, da mogu reći da ga imaju.
Vjerojatno se na takvu grupu ekipe i cilja.
Brko je offline