Ovako, imam jako velike probleme. Daleko sam od centrale, tocnije, izmedu 3 centrale sam. Trenutno sam na najblizu spojen. Na iskonu sam, no nema razlike, jer sve ide preko tcom-ovih zica koje su s*ebane. Veza je 1mb. Kada spajam preko splittera dobijem brzinu od 30 kb/s, a izgleda ovak:
Šum: down-62.5, up-42.5
Margina: down-9.7, up-11.9
Max: 788 kbps down, 579 up
Down rate-443 kbps, Up rate-320 kbps
A kada direkt spajam u modem, bude ovak:
Šum je identičan, margina isto jako niska, a max se poveca na 2000 kbps, odnosno rate je 1216 kbps, koliko i trebam dobit, samo sto je margina niska, pa tu i tamo dolazi do pucanja.
U zadnjih tjedan dana, veza je postala katastrofalna. Kad je dirket spojeno, nece se uopce spojit, a preko splittera dobijem 30 kb/s, ali samo preko onog starog splittera kakav je dolazio sa se555 modemom, sa iskonovim splitterom se uopce nece spojit.
Znaci, trenutno mi je ovako:
Šum: down-62.3, up-31.5
Margina: down-8.9, up-10
Max: down-352, up-608
Line: down-352, up-320
Spoj je ovakav: od glavne kutije do uticnice utp kabelom, i onda u modem
Šta da radim, svaki put kad ih nazovem, kazu mi kako sam daleko od centrale i da raskinem ugovor, a ja to necu, jer nije mi jasno KAKO MOJ SUSJED/PRIJATELJ KOJI JE 50 METARA OD MENE IMA 3 PUTA BRZI INTERNET OD MENE????????????!!!!!!!!
znaci da kod mene nekaj ne valja, odnosno u mojim instalacijama ili od stupa do kuce(te zice su uzasno tanke i krhke)
Savjetujte me prijatelji, sta da radim???