View Single Post
Staro 15.06.2013., 01:36   #213
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Sad mozes fino smanjivat votlazu sa offestom jer je 1.3v malo previse ili mozes samnjit LLC level, ne znam vise kak se to zove kod Asrocka pa pratit dalje voltazu. Sad stavi -50mv offset i probaj odmah sa x43. Ak bude previsoka voltaza, 1.3v + i sa offestom onda probaj stavit malo manji LLC. Uglavnom sad je negdje na srednjem a ti stavi jedan ispod. Imat ces visi vdrop ali kad jednom bude u loadu imat nizu v i manje temp itd..
Druga var je, ak ti nije bitno da ti spusta v i takt u dielu, narihtaj rucno voltazu u biosu i probaj sa 1.3v x43. Opet gledaj temp i kolika ce ti bit stvarna v u loadu. Tak nades okvirno takt i v i na tebi je dalje da koristis komp i vidis dal je stabilno ili ne. Przenje satima u primeu i sl. je po meni gubitak vremena. Okvirno nades sve kaj ti treba a za to ti je dost pol sata. Isto tak je na tebi da pratis kak se ponasa voltaza na razlicitim levelima LLCa i nades neku sredinu koji mozes kombinirat sa offsetom ili mozda neces morat. 3570K je malo drugacija zvijerka od 4770k i ne znam ni od prilike kakve su voltaze za njega, kak se grije itd.. Ti IB procesori su jako sarolika ekipa i mozes imat 4.8 sa 1.2v ali 4.2 sa 1.3v.

Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 15.06.2013. u 01:45.
MAGARAC je offline   Reply With Quote