Citiraj:
Autor coconut
Koliko ja znam, carine se i plaća pdv na poštanske pošiljke iznad 160kn, a to nije 50$ nego 30$. Sreća ima veliku ulogu pa nešto prođe bez svega toga. Mislim da nije realno očekivati da će carinik 'progutati' da tablet košta 50$.
U konkretnom slučaju, 235$ (209$ za sam uređaj i 26$ za poštarinu)+carina+25% pdv. Pa ti vidi koliko ti se isplati.
|
sada govorimo o IT robi. a na nju nema carine. ili barem ne za "kućnu upotrebu". da kupuješ kontejner... da, 160kn je gornja granica za poštanski promet. no, meni do sada, kuc, kuc, kuc, do kakvih 300kn nikada nije ništa naplaćeno. tako da zbilja sreća ima veliku ulogu.
a sad, hoće li "gutati" ili ne cijenu - ovisi. ljudi su se hvalili da su dobivali tablete bez plaćanja. e, sad, da li nas lažu ili ih je iz nekog razloga sram priznati da su platili....
a što se ove onde tiče, 235$ je cca 1300kn plus naš pdv, sve skupa 1650. aj' reci koji tablet kod nas možeš kupiti za te novce? mislim da je mali izbor. jako mali. tako da je veći rizik hoće li stići, odnosno, kada stigne, da li će raditi i do kada. da ne bi bilo vraćanja u kinu. a to traje.....
Citiraj:
Autor karabaja
Osobno se ne bih ni lud upustio u falsificiranje računa. Zamisli, izda te sreća, pa si natovariš na vrat kaznenu prijavu. 
|
zato sam i napisao - hoćeš li pokušati prevariti radi 200kn poreza ili ne. ima i toga, ne boj se.