View Single Post
Staro 10.06.2013., 23:45   #73
Old friend
Premium
 
Datum registracije: Dec 2008
Lokacija: Zagreb
Postovi: 432
Citiraj:
Autor Xenon Pregled postova
ne možeš očekivat od mobilnog interneta vezu kao preko lajne ....
Ne mogu da ja imam preko mobilnog hvala Bogu bolje nego 4Mb/s bolje od 10Mb/s, 20Mb/s itd a o uploadu preko te tvoje lajne da ne govorim. Imaš potpuno pravo. A još uvijek imam lufta prijeći i na LTE.....

P.s. Nisu niti sve lajne bajne isto zavisi koliko je tko od centrale baš kao i koliko je tko od bazne.....

Ali eto nemaju svi sreće da su dobro pokriveni a mnogi i uzimaju napamet bez konkretne provjere na lokaciji tj. u toj sobi sa kime su to bolje pokriveni a sa kime nisu nego trče i potpišu i jbga, ne valja tako bar se to može provjeriti i direktno usporediti jedno za drugim, jer badava ti i niža cijena ako si loše pokriven a to uzrokuje malu brzinu i veliki ping naravno.....

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Otkad sam na tele2 imam dojam da mi je internet dosta sporiji nego prije na tcomu. Nije stvar da je bandwidth loš, nego kao da postoji ogromni lag u učitavanju stranica.
Prvo je aktivan 3G, pa onda prebacuje na H+ i drlja u učitavanju.
Treba mu po 10ak i više sekundi da se neka stranica učita, čak i ako je relativno često otvaram pa bi trebalo dosta toga biti u cacheu.

Da li imate slične probleme?

Edit: Speedtest daje očajne rezultate - 400 do 800ms pinga i jedva 2mbit za test na Zagreb tcom serveru.
Na 3G je kada je veza pasivna a na H je kada je veza aktivna, 3G je hajmo reči stand by tamnoplavo..... probaj drugi driver, drugi firmware, probaj nači bolju poziciju za stick, probaj se pomoći sa usb produžnim kablom ali ne predugačkim da stick ne gubi napajanje. Inače ja sa Vipa neću popovati sada tu puno o Tele 2 net-u samo je sve što znam da imaju katastrofa ping oduvijek i kada su se hvalili da su najbrži i onda su imali najveći ping.

P.s. Imaš na ebayu 3G antenica CRC9 priključak za sitnu lovu ako ti stick ima ulaz za vanjsku a trebao bi ako nije neki već prastari to bi isto trebalo pomoći kod signala više od one ugrađene u sami stick.

Zadnje izmijenjeno od: Old friend. 11.06.2013. u 03:10.
Old friend je offline   Reply With Quote