Bio sam u Belgiji i u Monzi pa cu dati mali doprinos tome, iako sam cini mi se vec pisao.
Dakle, kad se odlucis ici na utrku Formule 1 karte trebas kupiti sto prije jer cijena kako se utrka blizi postaje sve visa. Na pocetku godine je za Monzu akcija za citavi vikend bila 60-ak E, a ekipa s kojom sam ja lani isao je karte za nas kupovala sredinom kolovoza i platili smo ih 150 E. Kupili smo za citavi vikend jer nismo mogli za samo jedan dan. A toliko smo za Belgiju 2011. koja je inace skuplja platili 150E s tim da smo karte kupili u sijecnju.
Dakle, Monza je cudo od staze. Ako idete na citavi vikend, slobodne treninge ne trebate pretjerano pratiti vec razgledavajte stazu i trazite koje ce te mjesto ubosti u nedjelju i kupujte suvenire (ako je u planu). Cijene su vam manje vise za sve iste, polo majice 50E, obicne 25-30, zastave isto tako. I ima hrpa postera koje neces nigdje naci tako lako.
Staza je smjestena u ogromnom Monza parku i sa autom se na na nju ne moze doci. Ali postoje autobusi koji razvoze navijace do ulaza.
Ja sam sa svojima dosao na ulaz Mirabello. To ti je put koji vodi prema Parabolici. Od kad te bus iskrca moras setati koji kilometar po pravcu koji vodi do ulaza. Na Gmaps mozes pogledati koji je to put, tamo je i istoimeni dvorac. Kad udjes na Mirabello, kreces nizbrdo i prolazis ispod starog legendarnog ovala. Desno ti ima prolaz u sumarak putem kojeg mozes doci na oval

Osjecaj je predobar.
Moj savjet ti je da kupis general admission karte. Sa GA kartama se na Monzi moze sjediti. Da bi sjedili i uboli dobro mjesto na stazu se mora doci jako rano, oko 5 ujutro, ali ni to nije garancija da ce te ubosti dobro mjesto

Mislim da cak ima onih koji spavaju i cuvaju mjesto.
Mjesto s kojeg smo mi gledali je bio zavoj Lesmo 2 jer je nasuprot bio zaslon i jako si blizu bolidima. Bez zaslona je malo tupavo pa pripazi na to.
Ascari je isto odlican. Na pravcu prema Parabolici imas betonske tribine (lijeva strana).
Staza je dosta duga, sve je ravno pa se neces umarati toliko od hoda. Duzina je zeznuta i ne daj se prevariti, npr. od Ascarija do Lesma 2 ti treba dobrih 25 minuta malo brzeg hoda

Ako mislis stici na SC ravninu poslije utrke, treba dosta prije krenuti.
Inace, preporucujem penjanje na metalni most prije sikane "Variane della Roggia." Sa cepicima za usi naravno, koji su potrebni i za utrku ako si jako blizu jer ti usi nece izdrzati
Obuci nesto lagano na sebe, imati puno vode i sendvice jer su jako skupi, su vazne stvari.
I da, paziti sto se prica jer je sve puno Balkanjerosa
Ako treba jos sta, slobodno pitaj.
EDIT: Ono najvaznije zaboravih.

Tikete mozes uzeti bilo gdje. F1 GPT ili tako nesto je OK. Karte obicno dodju 2-3 tjedna prije utrke sa vezicama, cepicima za usi...