View Single Post
Staro 09.06.2013., 13:57   #2001
Srdan
Premium
Moj komp

Srdan's Avatar

Datum registracije: Apr 2007
Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Iako je ovo sad već postao debeli OT, vjerujem da će modovi zbog specifičnosti situacije tolerirati. Naime, ti ih, naravno, možeš prijaviti kome god hoćeš. Tužiti, čak.
Međutim, frajer će u postupku inspekcijskog nadzora izjaviti i lako dokazati da je pokušao povrat novca za neisporučenu robu i usluge (koju si ti odbio?).

Nakon toga će DI donijeti Rješenje o provedenom inspekcijskom nadzoru u kojemu nisu utvrđene povrede Zakona o obveznim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača, itd. niti će temeljem Rješenja slučaj biti proslijeđen DORH-u, ŽDO-u, i kome sve bi već išlo.

U protivnom bi, analogijom slučaja, lako mogao inzistirati da ti umjesto povrata novca isporuče npr. tretman masaže. Eventualno bi ti tada možda preostalo investirati 15-20tkn u građansku parnicu, pa ići tužbom dokazivati izmaklu korist, štetu, itd.
Mislim da će itekako biti prosljeđen dalje ako prijavu napravi par desetaka ljudi. Čak i da ne dobijem tablet već novce nazad, a ovo dvoje dobije po lampi od DORH-a i ostalih ja sretan.
Ja ne mislim nikome dopustiti da me naguzi, 15min mi nije problem utrošiti za slanje prijave DI-u ili HGK-u. Da svi ljudi tako rade sada se ne bi pitali da li čemo dobiti tablete ili ne, ali lakše je utrošiti sate čitajući i komentirajuči po forumima nego 15min pišući prijavu.
i kupuju skupe lance

Srdan je offline   Reply With Quote