View Single Post
Staro 09.06.2013., 06:22   #259
MAGARAC
Premium
Moj komp

MAGARAC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor skitnica Pregled postova
Zasto? Zato sto SB i IB overclockom postaju jaci procesori od Haswella. Svi mi koji kupujemo procesore za overclock pokusavamo iz njih izvuci maksimum. Neki taj maksimum gledaju po postignutoj frekvenciji a drugi po postignutoj maksimalno stabilnoj 24/7 frekvenciji. Moj 2600K radi na 4.8 24/7. Da mi sad netko ponudi Haswela za zamjenu - ne hvala.
Nalozio sam se na kupovinu Haswella i vec odvojio lovu. Prvo me razocarao porast performansi po taktu jezgre a sad ove informacije o losem overclocku definitivno moj novac usmjeravaju negdje drugdje.

Ne znam bas koliko je brzi i dal je uopce brzi, po testovima je razlika oko 15% clock per clock. Osim toga, 4.8 je puno za SB i vecina ih ne moze toliko za 24/7 bez voltaza blizu ili preko 1.4v sto je vec bespotrebni rizik od rikavanja ili degradacije (bilo je i toga, slali mi kolege s Buga par takvih da probam jer su zivi). Moj je mogao 4.8 sa finom temp (za danasnja mjerila) ali je vecinu vremena radio na x45 jer se vise od toga nije "isplatilo".
I IB i SB i Haswell ce u vecini kompova radit sa x42 do x46 i Haswell ce bit najbrzi ali to je toliko minorno i nebitno da su uopce ne isplati o tome puno razglabat. Svi su i vise nego dosta za vecinu korisnika koji koriste komp za razonodu. Ono kaj bi mene veselilo su 6 SATA 3 i USB 3.0 kao i dva PCI 3.0 za buducnost. Do 3000mhz takt memorije i brdo novotarija u biosu koje bi mi bile zanimacija bar neko vrijeme.
MAGARAC je offline   Reply With Quote