Citiraj:
Originally posted by CatKiller
Kontroler podržava 66Mhz PCI , ali je onboard. Kartice koje podržavaju 66Mhz PCI imaju dva "zareza" na PCI slotu, simetrične su - [__][________][__]
|
Ne pricaj pizdarije, ti keyevi nemaju nikakve veze s brzinom PCI-a nego s naponom signalizacije, 3.3 odn. 5V.
Nazalost, od SiliconImageove stranice koristi kao od muske sise; do Sil 3112 datasheeta se ne moze doci ni za lijek.
Citiraj:
Sad zašto ne impletiraju u nForce i ostale desktop chipsete to mi je strano... jedino da nabvim 760MPX chipset pošto on podržava 66/64-bit PCI ali opet to nije to...
|
Ne znam zasto mislis da se ne implementiraju. Od PCI 2.1 specifikacije postoji podrska za 66MHz. Razlika izmedju 33 i 66MHz PCI-a ne postoji; dijele iste protokole, definiciju signala i layout.
Citiraj:
Mnogi "obični" PCI kontroleri podržavaju 66Mhz PCI - Promise FastTrak, ultraXXX modeli, highpoint pandani istih te Silicon Image kotroleri, ali jednostavno na "običnim" platformama 66Mhz PCI nije podržan
|
Ne znam od kud ti to? Osobno, kod sebe doma imam Adaptec 39160 koji radi na 66MHz, i865PE. Zajedno s njime, radila je i Matrox P650 PCI, takodjer na 66MHz. Dakle, gdje god je specifikacija PCI-a iznad 2.1, 66MHz mora raditi.
Citiraj:
no danas je PCI ionako izlazi iz upotrebe i/ili su kontroleri (mreža, zvuk, RAID) integrirani u chipset pa ne predstavlja usko grlo tih 132Mb/s
|
Tesko, vecina tih stvari je spojena na neki vrstu PCI bridgea.