View Single Post
Staro 08.06.2013., 08:40   #226
ZOX
Premium
Moj komp

ZOX's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Znam, samo bi bilo interesantno vidjeti to što bi na prvom chartu 8-jezgreni AMD bio na vrhu a na ostalima bi bio na nivou ostalih AMD procesora, doduše brži od ostalih AMD-a a opet sporiji od Intelovih procesora. Onda bi tek klinac imao štofa za raspravu. Ovako je sam sebe maznul lopatom po glavi.
Ne znam zašto se ljudi pale na broj jezgri i takt kad je arhitektura procesora presudna u brzini izvođenja programskog koda (gledajući različite arhitekture procesora, naravno da je procesor većeg takta brži od nekog s nižim taktom a iste arhitekture). Naravno da novija arhitektura ne mora nužno biti bolja od stare, kao što je to vidljivo iz ovog slučaja a sjetimo se i socketa 423 i prvih Pentiuma 4 na tom socketu koji su bili sporiji od P3. Broj jezgri dolazi eventualno do izražaja kod renderinga i matematičkih proračuna ako softver to zna iskoristiti. Ionako svega par igrica zna iskoristiti sve četiri jezgre koliko ima većina korisnika, ostale još uvijek voze na dvije jezgre.
Eh, pogledaj malo kak FX gazi na Linuxu da vidis kolko softver nosi ...

Meni je smijesno kak je neki Intelovac izjavil xbitlabs -u da nece ponoviti gresku sa pastom kao na Ivy :-D

Ne znam ... ima Haswell potencijala dok se malo sw modernizira. Nije mi jasno samo kak Intel misli dobiti ljude da zamijene Sandy ...
ZOX je offline   Reply With Quote