View Single Post
Staro 06.06.2013., 09:02   #6
Bolnum
#define yes no;
Moj komp

Bolnum's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Koliko sam ja skužio iz napisanog a i provjerio na netu, tebi su obje kartice u plavim portovima, što znači da obje rade u x8 modu (kada bi imao samo jednu karticu u gornjem slotu, radila bi u x16). Pošto je vaporica bolji primjerak sa boljim hlađenjem, a zbog Xfire-a će još i biti understock-ana, nju stavi gore (onaj port bliži procesoru) gdje će imati slabije hlađenje, i stvar bi kao takva trebala funkcionirati. A ovu "običnu" sapphiricu stavi na stock clock i trebao bi imati i bolje performanse nego sada, sa nižim temperaturama.

Edit:+1 za ovo što je BojanZD napisao, samo undervoltanje pusti za kasnije. Probaj da li će biti dobro nakon ovih drugih naših savjeta, a tek onda se upusti u undervoltanje i traženje min. stabilnog napona.
Nakon još jednom pročitanog prvog posta, samo da te ispravim, ne grije se vaporica sa ovom iznad, nego vaporica grije ovu iznad sebe, tako da ova gornja ne samo da dobiva manje zraka, nego još i dobiva topli zrak od pozadine vaporice.
Poprilično sam siguran da kad im zamijeniš pozicije (očišćene, propuhane, premazane ako nisu nedavno) i staviš default takt, da nećeš imati problema više.

Zadnje izmijenjeno od: Bolnum. 06.06.2013. u 09:10.
Bolnum je offline   Reply With Quote