Citiraj:
Autor windfucker
Kao prvo, iako je odabir rezolucije testa koji si linkao je bzvz (imho), bolje baci oko na Krešin review koji pokazuje realnije odnose za rezu na kojoj ova kombinacija itekako ima smisla (a gdje se podrazumjeva i paralelan OC GPU-a).
Kao drugo, čak i ta komparacija sa linka koju si dao znači 16-17% boost-a i to samo za bržu memu.
Pardon, ali to je realno solidan dobitak čak i kada govorimo o OC meme zasebnih GPU rješenja. Za dobitak pride (OC GPU) vidi onaj članak (ako nisi), pa onda reci jel' se isplati ili ne uložiti u bržu memu koja će moći pratiti OC, i CPU i GPU podsustava, jer nekome će to igrati ulogu, a sigurno igra kod starijih i (još itekako) igrivih naslova.
Nadam se samo da nitko normalan neće ići instalirati sličnu igru pod sličnim okolnostima kao u onome review-u koji si linkao i očekivati- gameplay 
|
Ako sam dobro razumio (a znam da jesam

), rekao si da integrirana grafika novog intelovog proca ima itekako bolje performanse s bržom memorijom, zar ne?
Kako onda da linkam Krešinu recenziju kad u njoj nigdje nema takve usporedbe?
Zato sam linkao review u kojem takva usporedba postoji.
Plus, za razliku od Krešinog članka u kojem on haswellovu grafiku uspoređuje sa SB grafikom (i to slabijim modelom 2500, ne osjetno jačim 3000), u recenziji koju sam linkao vidljiv je napredak u odnosu na prethodnu generaciju (HD4000) plus direktna usporedba s konkurentskim rješenjima iz AMD-a. I to sve skupa na postavkama i rezoluciji prikladnima za godinu u kojoj je procesor izašao, ne 10 godina unatrag.
Za postotak se slažem, "16-17% bolje performanse" zvuči puno bolje od 2fpsa

, međutim, upravo takvo izražavanje ubrzanja u postocima zbuni ljude i iznenadio bi se koliko posve normalnih ljudi pomisli kad čuje da je nova intelova grafika 30-50% brža u odnosu na prethodnu generaciju i još povrh svega 15-20% dobitka za bržu (i skuplju) memoriju da se na njoj može i normalno igrati.
Po meni je daleko primjerenije (i poštenije) prikazati stvari kako je to u W1zzardovom reviewu, tj. onakvima kakve jesu:
moderna igra na modernoj rezoluciji sa primjerenim grafičkim postvkama -> IB HD4000 = 11fpsa; HW HD4600 =14fpsa; HW HD4600 sa 2133Mhz memorijom = 16fpsa, pa tko voli nek izvoli