Citiraj:
Autor osspaljeni
I ja mislim.
Logičnije je da će se bolje hladiti ako imaš propuh u case-u nego da otvoriš case i pustiš da komponente isijavaju toplinu u sobu.
Još kad bi mogao izbaciti taj topli zrak van na ulicu bilo bi idealno
Nikako, morati ćeš se naviknuti na njega.
|
Probao sam na tri kvalitetna case, sa razno raznim ustrojima hlađenja, raznim coolerima na CPU, raznim colerima na VGA, zaključak je uvijek isti, komponente su hladnije kad je case otvoren.
Fizikalno objašnjenje:
Stvar je temperature okolnog zraka, jer kad je kućište zatvoreno temperatura zraka unutar (dobro provjetravanog)kućišta je cca 6-8°C visa u odnosu na temperaturu zraka izvan kućišta i taj topli zrak kruži hladnjacima i odvodi toplinu sa njih. Kad je kućište otvoreno, ventilatori koriste hladniji zrak okoline i samim tim bolje hlade.
Kod pasivnog hlađenja pojedinih komponenti, stvar je drugačija i tu pomaze propuh kroz kućište, jer propuh bolje odvodi toplinu sa radijatora, dok je kućište otvoreno, tog propuha nema i samim tim hlađenje je manje učinkovito.
Sva moja zapažanja su nastala kad su ventovi bili jako tihi,(cca 600-800 okr.) odnosno komp je morao biti nečujan, tako da postoji moguća razlika u kombinaciji kad su svi ventovi na 1500okr/min.
Citiraj:
Autor Vekster
za filter možeš koristit "univerzalni filter za nape", progooglaj malo
|
Nope, previše ubije protok, ali zato prašina ne prolazi. S tim da taj filter s vremenom pocrni i izgleda katastrofa, samo fale šampinjoni po njemu.