Mislim da ne treba nikoga zavaravati s nekim obećanjima. Trenutna situacija je takva kakva je i posla, generalno, nema. Ljudi s 5+ godina iskustva i 10-ak MS certova trunu kući, dok se neki zapošljavaju u jakim firmama poslije faksa (osobno iskustvo, ako koga zanima PM). Osim toga, postoje kojekakve "rodbinsko-kumske" diplome gdje općenito šanse za zaposlenje nekoga normalnoga opadaju drastično, no to nije sada tema razgovora.
Svakako da je savjet bilo kome, ići na faks i skupiti što više iskustva. Kao što je netko rekao, čovjek sa sss i iskustvom će prije dobiti posao nego ovaj koji ima samo faks. Ali mislim da je dosta teško ići na ozbiljan faks i raditi nešto konkretno jer za to jednostavno nema vremena (pod pretpostavkom da se faks završi u roku). Super ideja je ići van na prasku, znam dečka koji je otišao u Švicarsku (ili Njemačku) nisam sada siguran, na prasku i dobio posao kad završi 5. godinu. Ali uvjet je svakako da znaš Engleski, pod must have i Njemački za Njemačku itd. Naravno, da nešto treba znati i o struci
Pa eto neka od iskustava
Osim toga, očekivati od faksa da te nešto konkretno nauči je utopija. Na faksu se dobiju osnove teorije i nešto prakse na labosima, a ako te nešto zanima to ćeš
morati sam naučiti. Naravno da postoje profesori koji će ti pomoći i to sve ali sam ćeš morati učiti. Na kraju, kad se pogleda satnica koju pojedini predmeti imaju na faksu, jasno je da nema dovoljno vremena da se nešto stvarno shvati, nauči i zapamti (pogotovo uz 'velike' grupe, lijene profesore itd). Ovo nije pravilo, ali mislim da nije ni daleko od toga.