Citiraj:
Autor rodriguez
Ne ulazim šta je bolje, samo znam da za takve fakultete, razmjena studenata pa odlazak u recimo Siemens, ili negdje u Europu na par mjeseci može stvoriti jako jako dobre kontakte za zaposlenje nakon završetka fakulteta, uz normalno da student pokaže da ga zanima šta se radi tamo:=).
|
Razmjena studenata me zanima u svakom slučaju ali u sklopu ERASMUS programa koji će od sljedeće godine vjerojatno nuditi još veće stipendije za pojedine gradove/fakultete.
Citiraj:
Autor Ivo_Strojnica
Ne znam kako ti, no ja sam na FERu ima pun kufer praktičnog rada, uz teoriju. Naravno, neke stvari sam mora sam tražiti, pokazati zanimaciju i proaktivnost.
|
Teorija je naravno nešto što nitko od nas računaraca ne voli ali i bez nje neke stvari ne idu. Kad sam spomenuo teorija, mislio sam da ne želim da mi 80% daljnjeg studija bude čista teorija već da se više orjentira praktičnom dijelu a ako već studij to ne "podržava", da imam dovoljno slobodnog vremena da sam obavljam taj praktični dio (u bilo kojem pogledu)
Citiraj:
Autor syss
ja nisam išao na fax, niti planiram jel 
|
Ja sam se već "zajebo"
Citiraj:
Autor syss
samo što bi vam savjetovao - prihvatite bilo kakve poslove vezano uz struku, imate cajta, volontirajte ako treba i bildajte si životopise jerbo super odličan student fer-a sa 0 dana iskustva, pogotovo u današnje vrijeme, ne da nema prednost pred sss sa iskustvom u datom poslu, nego nema šanse  .
|
To je stav nekog tko normalno razmišlja o realnoj situaciji (ili bar mislim da je tako jer isto mislim) pa sam uz treću godinu radio u servisu/prodaji računala jer sam jednostavno imao vremena i volje a samim time i kasnije imam neki dokaz stečenog "iskustva".
Jednostavno je pitanje ovdje postavljeno ali teško je dobiti konkretan odgovor što u potpunosti razumijem jer se on razlikuje od osobe do osobe i da nije tako, nebih uopće postavio ovu temu.
Samo želim da se u raspravu uključe trenutni i bivši studenti oba faksa (ne koji su pohađali oba nego posebno - jer je netko spomenuo pa je krivo shvatio)