View Single Post
Staro 04.06.2013., 18:28   #8
DANCI
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Naravno nisam mislio da ću 100% prekinuti tok prašine, al da 60-70% prašine zaustavim nije za odbaciti jer se inače skuplja ona grublja prašina zbog deke na krevetu, i tepiha na podu, a oni su ogromni skupljači prašine plus i zavijese na prozorima itd.

Dosada nisam se zamarao sa filterima jer sam do nedavno imao Bartona 2800+ koji se grijao ko blesav i onda mi je bila stranica kućišta čitavo vrijeme otvorena unatoč tomu kaj je bio onaj cooler Al Katana. Jer uz idle je bilo na 45°C uz otvorenu bočnu stranicu, a uz zatvorenu preko 55°C, zatim je load bio preko 70°C i tada se smrzavao. Mijenjao sam pastu i temeljito čistio od prašine svakih 6mj. i nije pomoglo.

Sada imam Pentium G850 i to čudo je hladno "ko led" temperatura je između 32-36°C u idle uz zatvoreno kućišće (isto kućište). Naravno opipao sam rukom u radu da se uvijerim dal je zbilja tak kak piše prema senzorima i zbilja je kuler na opip mlak. Grafička je na 38-40°C, hardovi na 32-34°C temperature su čisto pristojne.

I sad mi se bila pokazala prilika da uvalim filtere pa što bude bude, ovi gotovi filteri su preskupi u odnosu na improvizirane, a nisu ništa puno bolje. Čak sam mislio uvaliti papirnatu vrećicu od usisavača, tako da ju razrežem i poljepim.
Morao sam pitati jer nemam još iskustva stim filterima jer se sijećam da su neki forumaši cijelu unutrašnjost kućišta obukli u filtere, i zato sam odlučio pitati kakvo je nakraju iskustvo stime što se tiće zatvranje zadnje stranice.

@QuidZz
Jao toga se nebi nikad sijetio !
DANCI je offline   Reply With Quote