prije svega da se zahvalim svima.

pogotovo e.t.-u na raznim idejama i zamislima, i sto me trpio jos od 12 mjeseca kada sam poceo crtati neke skice sa predavnjima na faxu.

fala buddy johnny!
dakle cijena....cijena ventilatora sa plavim led...5kom = 200kn,
1x120mm obicni samo prefarban u bijelu mat pa plava fluorescentna= 50kn.
dvije plave led diode za hdd i power = 20kn.
sprej plavi fluorescentni + bijeli mat = 35kn + 20kn = 55kn.
dimenzije kucista = 480 x 480 x 190
plexi + 8 alu kocki za ucrvscivanje 19x19mm = 0 kn. jedina cijena plexia, alu kocki (+alu kocke manjih dimenzija koje su se na kraju pokazale kao _nedobar_ izbor) i rezanja, mogu biti moji zivci i zivci moga tate. vanjske mjere plexia su rezanu u poduzecu gdje tata radi (zovimo ga poduzece

), a unutarnje i manja dostimavanja su radjena doma uz pomoc ubodne pile, vjerovali ili ne rucne pilice sa kojom je busena rupa za 120mm ventilator te rupe za spajanje kocki.

dakle kocke su radjene u poduzecu od punog komada aluminija, rezane na mjeru i na nekima 4 rupe na nekima 3 radjene sa rucnom busilicom i nareznicama.
maticna je pricvrsena normalno kao i u obicnom kucistu, nesto sa onim plasticnim kopcama, nesto sa vijcima. kablovi su umotani u cijevi od vode + omotani malo ljepse i pazljivije sa plavim izolirom.
sto se tice hladjenja, na prednjoj stranici sam ostavio mjesto za jos jedan vent,koji bi montirao po potrebi,no zasada mi ne treba. dva prednja dakle upuhuju, zadnji 10mm ispuhuje. donji na bocnoj stranici upuhuje, gornji ispuhuje.
ako tko ima jos kakvihj pitanja, neka slobodno pita.