Dell Inspiron 3721
Specifikacije: Intel i7 3537U (2GHz), 8Gb (2x4Gb) DDR3 1600MHz, Seagate/Samsung SpinPoint 1Tb@5400rpm, AMD HD8730, 17.3" 1600x900. Namjena: igranje.
Dobio od frenda da instaliram winse i ostalo. Lap izgleda kvalitetno, a crna plastika ima mrežasti uzorak. Jedini je problem što se otisci prstiju vide na njemu pa to kvari sveukupni dojam.
Obzirom na specifikacije, lap leti. Ugodno me iznenadilo da 5400rpm disk može raditi tako brzo. Vjerojatno zbog toga što na njemu praktički nema još ništa. Kad ga nakrcaju igricama i ostalim stvarima, vjerojatno će se usporiti. Hard je jedino mjesto koje je bilo zagrijano nakon višesatnog rada. Vent se praktički ni ne čuje. S doljnje strane postoji poklopac na 2 šarafa čijim micanjem se pristupa CMOS bateriji, ramu i hardu. Na lijevoj strani se nalazi ispuh venta, HDMI, LAN, 3 usb-a, audio utor i konektor napajanja, sprijeda su 4 LEDice i čitač kartica, a desno optika i 1 usb port. Iza nema ništa. Još jedna mala zamjerka ide činjenici da usb 3.0 portovi nisu posebno označeni već su sva 4 (2 usb 2.0+2 usb 3.0) praktički iste boje (kolokvijalno se usb 3.0 portovi označavaju plavom bojom) pa to malo otežava izbor porta ako imaš 3.0 uređaj. Malo boljim pregledom, ustanovio sam da su kod 2 utora ugravirane oznake SS za usb 3.0. Svejedno, bilo bi bolje da su plavi.
Lap dolazi sa punom verzijom Ubunta koji je očigledno prilagođen njemu jer sve šljaka kako treba. Sve potrebne drivere sam našao na Dellovoj stranici. Navigacija im nije baš bajna (HP je bio mila majka na tom području), ali se nađu. Najbitnije je imati Service Tag. Jedini problem sam imao s pronalaskom wlan+BT drivera. Zapravo, skinuo sam krive, a kad sam htio skinuti dobre nisam to mogao učiniti putem mobitela i tableta nego sam morao paliti komp.
Čovjek ga je kupio na rate pa ga je došao oko 6.200kn dok je cijena za keš 5.822kn.