Citiraj:
Autor ECHO
Vidio sam pod "Moj komp" da imaš OCZ 500W pa mi nije bilo jasno za koju konfiguraciju ti treba to slabije napajanje, a opet se može dogoditi da ti se pruži neka opcija slućajne nadogradnje  nekom komponentom i onda to neće biti dobro/dovoljno zato sam predložio malo jaće napajanje i uvijek osobno bi uzeo malo jaće od preporućenog jer ušteda od 100kn nije ušteda ako sve krepa
A glede preporuke proizvođaća bi bilo i OK ali nije uvijek 450W tih 450W stvarnih tj. nije isto MS 450W i Seasonic 430W isto, piše i na plotu p***a jedan probo pa se ........
Ako netko uzima i5 i 660GTX ili sl. grafu sigurno neslaže HTPC neki, uzimaju se jeftina napajanja a samo za navedene komonente se izdvaja 2.500kn+(cpu-gpu) kad nešto neradi onda se ćude....
|
Pa znam ljude koji slažu HTPC s Core i5 i stavljaju takve mainstream grafe unutra

Poanta je bez obzira kaj god radio, ono će uredno radit s navedenim napajanjem. Crknut će samo ako je neispravno. Pitao je hoće li radit, hoće, treba li mu više, ne treba. Može li uzet bolje/skuplje - normalno da može ako želi.
Citiraj:
Autor Drvoje
Poanta je više bila da uzme nešto bolje i provjereno za malo veću sumu tipa XFX 450W ,OCZ Silencer 400W , Seasonic 430W 
All three above aproved by Seasonic fanboys 
|
Kao što sam rekao, poanta je ta da će ono radit i da ukoliko isto napajanje već posjeduje ne treba gledat drugo. Također od novijih verzija CX-a ne treba bježat.
FFS i7 3960X navijen na 4,5GHz s GTX660 pod Furmarkom povuče 285W iz zida. O čemu mi tu pričamo
Citiraj:
Autor ECHO
EVO ovdje ima poprilićno dobro objašnjene neke stvari glede kupnje napajanja i neki preporućeni savjeti pa vrijedi pogledati.
|
NHF ali to s tim postotcima baš i ne drži vodu
Za 10k kuna složiš konfu i kao za nju bi trebao izdvojit 1800 kuna za PSU.
Dakle na komponente ti ostaje 8200 kuna. Da uzmeš Core i7 3770k + GTX680 + SSD normalnog kapaciteta + par dodataka prešišao si tu cifru bez bada a vjeruj mi za to ti ne treba 1,5kW
Meni iskreno više diže tlak ekipa koja uzme cpu+gpu za 5k kuna pa onda bulji u TN-ac od 1000 kuna.