View Single Post
Staro 29.05.2013., 15:15   #122
Lewis
Freelancer
Moj komp

Lewis's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Rade0n Pregled postova
J
Ja govorim o onom primjeru iz Njemacke i nasom usporedbom s njima, citati postove s razumijevanjem.
Ok, de mi onda objasni kakve u tom primjeru ima veze sto je proizvod NOV na trzistu? Pa nov je i kod njih a ne samo kod nas, ne? I tamo ce pasti cijena kad "ostari" i opet ce biti razlike 90-100 EUR ili slicno ali daleko vise od 3-4%, kako to objasnjavas? O tome se ovdje raspravlja o marzama kod nashih trgovina/uvoznika i razlike u odnosu na EU. Onda ti uletis sa cijenom/razlikom nekog jeftinog diska koji kosta vani "po tvome" samo 10-20kn manje nego kod nas a u stvari samo nisi znao naci jeftiniju cijenu vani pa neznas da je razlika ustvari puno veca kao sto sam ti pokazao. I naranvno da sto je proizvod jeftiniji da ce se razlika u cijeni ciniti marginalnom jer recimo 50kn vise nego vani za nesto od 500kn ne zvuci gadno kao 500kn na nesto od 5000kn ali oboje je u globalu 10% skuplje (samo primjer za laksu racunicu jer kao sto sam vec pokazao marze/razlike koje su daleko vece od 10% i ni blizu 3-4% ).

Kamo srece da su 3-4%, ja bi cak pristao i na 5-6% razlike za lokalnu garanciju/support (obicno i kupim u nekom shopu za koji znam da ima bolji support/nedajboze potrebu reklamacije nego u nekom najjeftinijem pa kasnije problemi oko supporta, dosta stvari kupim i u Linksu (koji je ruku na srce skup) jer mogu doci osobno rjesit stvari i imaju bar neki lager). Znaci meni nije najbitnije da je stvar najjeftinija ali pricati da je marza samo 3-4% je nesto sasvim drugo . Svaka cast izuzecima kojih dozvoljavam da ima i rade sa 3-4% ali ja iskreno takvu komponentu jos nisam uspio kupiti kod nas u HW trgovinama koj aima tkao malu marzu .

Ako neko ovdje prodaje sa tim marzama obavezno nek mi posalje cjenik jer cesto kupujem hardwara sto kuci sto u firmi pa eto bit ce vise prometa i svi sretni svi zadovoljni .

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Ogromne. Neka tržišta znaju imati akcijske cijene koje su za korisnika nekad i niže od proizvodnih.
Kao sto sam vec rekao ovaj primjer NIJE bio najjeftiniji niti u DE niti je akcijski, tako da NE DRZI vodu, bar ne u tom slucaju .

Zadnje izmijenjeno od: Lewis. 29.05.2013. u 15:21.
Lewis je offline   Reply With Quote