Citiraj:
Autor Lewis
To definitivno necu vjerovati jer nema razloga da neki shop nebi prodao po cijeni koja je istaknuta nego bi trzaio vecu za veci broj komada.
|
Gore sam ti pokazao malo kalkulacije, dođi do mene pa da vidiš detaljnije.
Citiraj:
Autor Lewis
Sad ne govorim o dodatnim troskovima nasih za spedicije, carine, PDV i razne stvari. Tu se naravno moze nakupiti par posto razlike tipa 5-6-7-8% ali u startu se moze dobiti i par posto jeftinije od proizvodjaca nego u maloprodajnoj trgovini u Njemackoj (koja kao sto rekoh nije najjeftinija) tako da bi se mogla anulirati startna razlika PDVa i spedicije i onda dolazi Transport i Marza i da stave 2-3% marze kako kazes onda bi kod nas kartica bila cirka 670EUR a ne 750.
|
PDV i ostalo je najmanje bitno. Bitna je količina, a RH se ne da nositi s EU.
Citiraj:
Autor Lewis
Osim toga budemo vidjeli uskoro kako ce ici sa cijenama, sto ce reci ako padnu cijene za 5% po tvome bi znacilo da nase "velike" trgovine posluju s gubitkom ?
|
Ne, već da nemaju tolike troškove i naručuju direktno od veletrgovina u EU, ne više sami. Kao ED, na primjer.
Citiraj:
Autor Lewis
Recimo moj nedavni primjer kod jednog naseg velikog dobavljaca cijena maticne ploce dobijem ponudu MPC 4880kn, narucim preko druge firme koja ima dobar Rabat kod njih i dobijem je sa 1% marze od njihove nabavne (od druge firme) za 3960kn. Sad ti meni reci koliko je to posto jel onda ta nasa doticna velika uvoznicka firma radi sa 3-4% marze ? Po mojoj racunici to je 23% jeftinije a oni su tu jos dobri neki postotak jer I ovoj drugoj firmi su je prodali sa zaradom/marzom a kamoli to po kojoj su je pokusali uvalit meni  . Hajd mi molim te to objasni (ako trebas/nevjerujes mogu ti na PM poslati ponudu i konacni racun  ). BTW doticna ploca vani u MPC trgovinama kosta 515-525 EUR sto znaci da sam je dobio taman skoro po toj cijeni a i te trgovine naranvo imaju marzu.
|
Gle, radim to, vjeruj da znam iz prve ruke. To što je netko našao nekog tko može oženiti, može probati. Vidiš da nije uspio.
Danas svaki upit ide na bar pet firmi. Nitko ne kupuje na prvu.