Citiraj:
Autor Old Iggy
Točno, nećeš vjerovati.
|
To definitivno necu vjerovati jer nema razloga da neki shop nebi prodao po cijeni koja je istaknuta nego bi trzaio vecu za veci broj komada.
Sad ne govorim o dodatnim troskovima nasih za spedicije, carine, PDV i razne stvari. Tu se naravno moze nakupiti par posto razlike tipa 5-6-7-8% ali u startu se moze dobiti i par posto jeftinije od proizvodjaca nego u maloprodajnoj trgovini u Njemackoj (koja kao sto rekoh nije najjeftinija) tako da bi se mogla anulirati startna razlika PDVa i spedicije i onda dolazi Transport i Marza i da stave 2-3% marze kako kazes onda bi kod nas kartica bila cirka 670EUR a ne 750.
Osim toga budemo vidjeli uskoro kako ce ici sa cijenama, sto ce reci ako padnu cijene za 5% po tvome bi znacilo da nase "velike" trgovine posluju s gubitkom ?
Recimo moj nedavni primjer kod jednog naseg velikog dobavljaca cijena maticne ploce dobijem ponudu MPC 4880kn, narucim preko druge firme koja ima dobar Rabat kod njih i dobijem je sa 1% marze od njihove nabavne (od druge firme) za 3960kn. Sad ti meni reci koliko je to posto jel onda ta nasa doticna velika uvoznicka firma radi sa 3-4% marze ? Po mojoj racunici to je 23% jeftinije a oni su tu jos dobri neki postotak jer I ovoj drugoj firmi su je prodali sa zaradom/marzom a kamoli to po kojoj su je pokusali uvalit meni

. Hajd mi molim te to objasni (ako trebas/nevjerujes mogu ti na PM poslati ponudu i konacni racun

). BTW doticna ploca vani u MPC trgovinama kosta 515-525 EUR sto znaci da sam je dobio taman skoro po toj cijeni a i te trgovine naravno imaju marzu.