Ovo je od danas iz novog lista o ercegu
VODEĆEM STRIJELCU »RIJEKE« I PRVE NOGOMETNE LIGE PROŠLE SEZONE, PROPAO ANGAŽMAN U JUŽNU KOREJU
Erceg ostao na Kantridi
Imam važeći ugovor. Nisam nespreman, trenirao sam cijelo vrijeme u Splitu, ali to nije to. Moram se što prije uključiti u trenažni proces s momčadi. Kada bih se mogao priključiti? Idući tjedan, po povratku momčadi s Rogle – kaže Erceg
RIJEKA – Tomislav Erceg, vodeći klupski golgeter i najubojitiji igrač Prve HNL prošle sezone, vrlo je blizu povratka pod stijene Kantride. Od njegova inozemna angažmana, odlaska u Južnu Koreju, po svemu sudeći neće biti ništa. Budući da ga veže ugovor s »bijelima« do ljeta 2006. godine, idućih dana bi se vrlo lako mogao pridružiti svojim dojučerašnjim suigračima i odraditi još jednu sezonu na Kvarneru. Ercegov nemirni duh je još prošle zime aktualizirao mogućnost odlaska. Predsjednik Robert Ježić i trener Elvis Scoria nisu ni pomišljali na takvu opciju, uostalom čelni klupski čovjek je glatko početkom prošle sezone odbio tešku ponudu iz Ankare. Tomogol je ostao na Kantridi, odradio proljetni dio prvenstva i onda u dogovoru s klubom dobio »zeleno svjetlo« za ljetni odlazak izvan hrvatskih granica pod uvjetom da »Rijeka« nešto uprihoduje. Pojavila se opcija odlaska u Južnu Koreju, koja se u jednom trenutku činila kao gotova stvar. »Rijeka« je trebala zaraditi 150.000 USD, a Erceg napraviti vjerojatno posljednji inozemni transfer u karijeri.
No, krajem prošlog tjedna stvar je praktički propala. Sin Ercegova menadžera (stanovitog Šekularca) u Beogradu je napadnut vatrenim oružjem (nalazi se u komi) dok je upravljao automobilom. Šekularac se vratio iz Koreje u Srbiju, a Ercegovangažman (s njim je u »paketu« trebao otići i Partizanovac Saša Ilić), stavljen u neizvjesnu fazu mirovanja.
– Ne bih puno o tom nesretnom slučaju. Ipak je u pitanju ljudski život, koji visi o koncu. Što se transfera tiče, činjenica je da je pod velikim upitnikom, iako je bilo jako blizu realizacije. Iskreno, ne znam što će biti s tim, čekam da mi se jave iz Koreje – govori Erceg i naglašava kako neće dugo čekati. Uostalom, ima važeći ugovor s »Rijekom« i obavezu da što prije razriješi svoj status.
– Žao mi je ako propadne transfer jer i klub je nešto trebao zaraditi, ali takav je život. U svakom slučaju, sve će se znati idućih dana. Što ima novo u »Rijeci«, na Rogli, kakva su pojačanja? – uzvratio je protupitanjima Erceg, kojemu očito neće teško pasti varijanta povratka na Kantridu.
– Imam važeći ugovor. Nisam nespreman, trenirao sam cijelo vrijeme u Splitu, ali to nije to. Moram se što prije uključiti u trenažni proces s momčadi. Kada bih se mogao priključiti? Idući tjedan, po povratku momčadi s Rogle, ali ne bih želio ništa prejudicirati. Moram prethodno razriješiti stvar s Korejcima – zaključuje Erceg.