View Single Post
Staro 27.05.2013., 13:43   #1077
tompaj
Registered User

Datum registracije: May 2013
Poštovani
Ponovno bi trebao pomoć. Znači uspio sam s vr5ho buildom postaviti sambu i montirati vanjsku USB HDD (EXT4 format) te ga vidjeti u WIN7 (sherani direktorij). također sam u mogućnosti kopirati fileove preko WinSCP-a u njegove direktorije. Ali, kad preko Win7 pokušam ući u folder ne znam zašto ni jedan user password ne odgovara za uči u folder (ili Win7 ne može ni definirati iz sučelja odgovarajući User). pokušao sam s uhttpd definirati web server i ftp server s proftpd i vsftpd, ali kod ovih mi nikako ne uspijeva podesiti opcije kako bi sve to proradilo. Uočeni problem mi je što i neke naredbe na ovoj linux verziji ne rade koje su istaknute na internetu (recimo za Ubuntu i sl. ) Ne znam jer postoji kakvo jednostaqvno podešavanje ili jer moguće postaviti sve što je moja želja, odnosno localni disk (kojem bi se moglo prići s recimo: //192.168.1.1/home/Fileserver) + ftp server + web server. Trenutno sam opet sve postavio u ruter od početka firmware od vr5ho build i radi ADSL internet (preko H-1), wlan, lan mreža, dyndns server. Možda tko može u jednostavnim koracima opisati što dalje i podešavanje opcija za web server, ftp server, local disk, jer za sad ove opisane opcije mi nikako ne mogu proraditi (recimo vsftpd nikako postaviti user i pass kako bih se uspješno spojio i ostalo najčešće tu zapne)? Ima li za web, ftp server opcije za podešavanje preko LuCI i jer Samba LuCI je dovoljno za sve podesiti za rad?

Hvala i pozdrav
tompaj je offline   Reply With Quote