View Single Post
Staro 26.05.2013., 23:28   #27
bilbi
Premium
Moj komp

bilbi's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Nisam na kraju Ideapad,nije imao mali ekran što mi je bio cilj (najmanji je 14" a takav (IBM) sam već imao) nego ovog Asusa za 2100 (2300 u Emezzeti). Uglavnom, kratko ga imam pa ne mogu nešto suditi, ali simpatičan mali strojček. Došao je s Ubuntuom i to odlično složenim, IMHO. Jest da je 12.04 (tj. malo stariji), ali radio je po defaultu suspend, što je rijetko (hibernate nije, ne znam zašto). Htio sam povrh toga instalirati Win7 Home, ali nije mogao zato što je particija bila GPT! Čak su i ostavili NTFS particiju od nekih 100GB, ali Win7 jednostavno nije mogao. I kad sam pobrisao i rekreirao particiju, nula bodova. Na kraju sam bootao s GPartedom i pobrisao sve particije i tek onda je 7-ica išla bez problema. Linux ću staviti kasnije i ne znam da li će biti Ubuntu. Realno, lap je građen za Win8, no njega nisam imao pa je ovo moralo zadovoljiti. Sedmica radi solidno, PC je zaista brz za te specke (Celeron 847, 2GB, 5400 disk) i užitak je raditi na tome. Tipkovnica je relativno loša (stvar navike, trenutno koristim duboke tipke s velikim hodom, pa kad pređem na laptop, jedva preživljavam). Touchpad je jako loš, nema odvojenu tipku za leftclick nego se cijeli touchpad uvija prema dolje, pa je to iznimno neprecizno. A kad se tipka prsti diraju touchpad jer je velik i ispada katastrofa. Ekran je tak-tak, mogao je biti i gori. Mana je što se ne može savinuti za 180°, to bi bilo fora, jer imam već jedan takav laptop i nekad mi pomogne. No to su naravno ostavili za jače (tablet+tipkovnica) modele. E da, glasan je. Previše. Kad ga opteretim, ode na 80+ C! i vent je glasniji od mog desktop računala (koji ima x ventova, 2 diska...). Čak i surfanje po flash enabled stranicama ga zakuca na 75°C. U idleu je OK, makar je i disk bučan kod seeka.
Zvuk iz zvučnika je solidan, koliko može biti za membranu zvučnika od 1cm (skidao sam donji poklopac da skužim da je hard tanji (7mm) i da ne ide onaj koji sam mislio staviti. Ostalo što se zna o njemu može se po reviewovima pronaći, ovo su neke moje primjedbe koje su mi upale u oči. Možda nekom pomogne kod odluke, makar za tu lovu nema puno diskusije. I 2 godine je garancija što je isto odlično.
bilbi je offline   Reply With Quote