View Single Post
Staro 26.05.2013., 20:32   #1917
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
HTC Sensation

HTC Sensation

Nakon par Samsunga prije ovog HTC-a, sa Sensation-om sam ugodno iznenadjen nakon tjedan dana koristenja.

Izrada:
Mobitel na pogled izgleda super izradjen, na svome sam mijenjao ekran, tako da su mi poznate iznutrice i spoj ekrana i stakla je jedino sto mi se ne svidja. Aluminijsko-gumirano kuciste mi ipak djeluje puno ozbiljnije od konkurentnih plasticnih, i samim time mobitel je nesto tezi sto mi takodjer odgovara. Oblik kucista mi je tak-tak, power tipka definitivno na krivom mjestu (gornja strana).

Ekran:
Po meni, sami ekran je sasvim u redu i za koristenje na suncu, rezolucija veca od konkurentnih mobitela, sto mi super izgleda u odnosu na 480x800, boje su po meni ok, nisu ni lose, a nisu ni prejako naglasene kao na AMOLED ekranima.
Omjer ekrana je 16:9, pa je i tipkovnica malo uza u okomitom polozaju mobitela, sto mi opet odgovara jer je lakse pisati poruke jednom rukom u odnosu na SGS2.

Hardware
768mb RAM-a je dovoljno za vecinu user-a, dual-core na 1,2GHz zadovoljava ocekivanja. Po meni ima premalo interne memorije (1,15GB), pa Android sam po sebi oduzme cca pola interne meme, no tu je utor za kartice, pa se da rijesit taj problemcic.

Software, dojmovi u koristenju:
Dobio sam ga sa stock Androidom 2.3.4, koji je katastrofa bio. Stekanja u normalnom koristenju na sve strane, od imenika pa do scrollanja aplikacija itd. Baterija sa stock ROM-om uzas!

Root-ao sam ga, besplatno ga otkljucao na sve mreze nakon root-a, i stavio mu ViperS 4.0.4 android sa Sense-om 4.1.

Mobitel sa tim ROM-om radi za mene odlicno, stekanja ima minimalno, funkcija za prilagodjavanje hrpa, Sense radi zadovoljavajuce i solidno izgleda. Najbolje od svega sa ViperS-om baterija mi izdura cijeli dan, te navecer jos ostane 30-tak%, s time da je pola dana mobitel na WLAN-u, pola na 3G-u, konstantno sinkroniziranje 4 Gmail racuna, pregledavanje Facebook-a, cca 2h surfanja preko Opere, malo slikavanja, pozivanja, poruka, whatsapp-a itd. Svijetlinu ekrana podesavam sam ovisno o uvijetima (unutra 0-25%, vani 100%). U pozivima zvuk i mikrofon sasvim u redu.

Zakljucak:
Ne znam zasto ljudi odgovaraju druge od kupnje ovog HTC-a, a preporucuju samo SGS2. Mobitel po meni vrijedi isto koliko i SGS2. Nekome odgovaraju SAMOLED i plasticno kuciste SGS2, meni se Samsung malo zgadio svojim plastikanama.
Osobno sam prezadovoljan i ako mi ne uleti nesto bolje, necu ga sigurno prodavati. Zasada njegov nasljednik bi mi mogao biti jedino One S ili One X+.
Mejzlik je offline   Reply With Quote