HIiM raja,
kao i svake godine za Dan mladosti, tako i ove se skupilo nas 5ero, kao 5ero mačića i u 9h put pod noge prema vrhu, sa ružom crvenom u ruksaku. Mirta, JedVaj, Igor (hostler sa dropa), Dado (na ghostu) i ja. Uspon bez komarica, usput saznajem da ćemo dolje na 57 u punoj dužini, e to mi je bila želja skrivena, već duže vremena. Kratko hasanje kod Lugarnice i ringišpil dole, staza eXtra gripa ima, svakakije elemenata...dolazimo dolje i pogledavamo se i svima se cakle oči, sa samo jednom željom: Ja bi još. Jedino rješenje je bus, bacamo se do busne, skeniramo time-table i veli da za 25min kreće sa Mihaljevca. Pipkamo bajsove jedni drugima, kočnice, vilice, shockove stišćemo i prođe vreme. Dolazi busdžija i snimimo da je prazan bus i uletim ja vozaču: Čiko, jel mere nas par sa biciklima? Veli čova sa osmehom na licu: Upadaj! Za nas 5ero sa sve bajsovima 30 kn, kako je doš'o do te brojke ni sada mi nije jasno, ali aferim.
U busu toplo, mi u svoj opremi, lagano se uspavali kad ono nakon 20ak minuta već Tomislavac (jedVaj držo 2 bajsa, Dado se zavalio, Mirta, Igor i ja svoje čuvali...) hajmo van raja. Izlazimo i uspon do ulaza na 57 icu kad ono iza leđa francuz, naravno crnac i veli: Can I join U? Jaran je na spicy lapierreu (narandžastom), od opreme ima samo bijele zube i crnu kožu, to sam samo vidio. Student 2. godine medicine u zgb. E da, imao je đozle neke sportske, znači nije baš da se nije spremio

.
Opet drobimo 57icu, jako je zabavna i garant beremo 27% više brzine, čupamo skokove (sve osim onog momačkog) kojeg skida samo jedVaj, osmeh na licu ne skidamo, Dadi se izuva prednja guma na samom startu posle pauzice dok smo gledali jedVaja kako čupa skok, vraća je nazad i dalje nastavljamo u revijalnom tonu. Na sledećem skoku jedVaj lenda nekako krivo i levom stranom tijela miluje zemlju (on će da opiše kako beše), ali spartanski se diže i nastavljamo sve do kraja kod žičare, tamo pak Zu (francuz, stvarno se tako zove) vježba onaj drop i nakon još par korjena smo na parkingu i pozdravljamo se drugarski i svako sebi...
ponovilo se
P.S. nakon dugo vremena posle vožnje nisam morao prati bajs, jupi.
Fala i Mirti na super tajmingu, išli smo smo taHman ispred oblaka, jedVaj super vodio...