View Single Post
Staro 24.05.2013., 08:25   #336
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor ALiEN17 Pregled postova
Pozdrav ljudi!

Nema smisla da otvaram neku novu temu, kad ova već postoji, pa zašto je i ne bi bumpao!

Vozimo Punta 2, 2002. godište - troja vrata. Pošto je kupljen iz druge ruke, došao je sa oriđiđi Blaupunkt kazetofonom koji nije radio. Odmah smo ga eliminirali i kupili neki Pioneer za 80-ak eura, cca. 600-tinjak kn, 50x4 mosfet, samo USB i slušali malo na nekim no name zvučnicima od 13cm (barem mislim pošto je bio drveni adapter iz vrata na zvučnike, home made).
Odmah u startu ću reći kako taj HU nema 50 W po kanalu već prije nekih 15-20 W. To je uobičajena snaga za novije uređaje.
U biti pogledaj koliki imaš osigurač. S 10 A nema iruda da dobiješ 50 W po kanalu s 12V (14,4V)

Citiraj:
Pošto se čulo više loše nego dobro (a stvarno se inače ne kužim u auto muziku), vidio sam u Sloveniji da se prodaje par dvosistemaca (šta to uopće znači? ) za 25 eura, cca. manje od 200 kuna. Dakle, zanimalo me i zanima me još uvijek samo muzika ispred u autu, znači iza ništa, nikakvi visoki tonovi naprijed gore, nego jednostavno srednji tonci koji će biti u vratima FINO i PRISTOJNO udarati. Ništa previše.

Izdavio sam lika koji radi tamo objašnjavajući da se ne razumijem u to i da mi ne treba ništa ekstra a i on mene, da bi na kraju kupio/dobio smeće.

Radi se o JBL CS6 zvučnicima; http://eu.jbl.com/jbl-product-detail-eu/cs-6.html

Mogu zasigurno reći da su prije oni šrot no name pogađali bolje niske tonove nego ovi sada??? Kad malo "više" pojačam - ne postoji apsolutno nikakva šansa da pogodi lijepo basove, počne izobličavati, udarati bezveze, režati pa čak i rezati - samo ne ono šta bi trebali.

Istina da nisam potrošio NIKAKVU lovu, ali pobogu, zašto je to tako? Očekivao sam puno više. U čemu je problem? Vidim sada da je frequency response tek od 50Hz - tu već počinju srednji tonovi, zar ne? Znači ovi zvučnici koje sam kupio ne mogu "emitirati" basove??? Druga stvar koja mi pada na pamet je to šta imaju 45W - znači li to da su oni jako, jako slabi? Zašto prodaju uopće takvu "staru" robu? Ko želi tako slabe / tihe zvučnike? Da sam znao da će tako biti, dao bih još 25 eura i za 50-ak eura kupio Hertz-ove. Ima kakve veze impedancija s time svime, cijelom pričom?

Pa kao što si i rekao, nisi potrošio nikakvu lovu. Koliko pra toliko muzike.
To je low-end zvučnik i još je k tome spojen drito na HU + radi se o koaksijalcu.

Te je snage jer je kao što sam rekao low-end driver i njegova je u biti namijena spajanje na HU kako si ga i spojio. Ima dosta visoku osjetljivost i malu snagu tj uz malo vata puno krešti.
4 ohma je standard.

BTW srednji tonovi baš i ne počinju od 50Hz

Citiraj:
Još kao zadnja šansa i trunka optimizma mi ostaje i pada na pamet - dali postoji mogućnost da su krivo spojeni pa zbog toga loše sviraju? Znači - jučer sam isčupao radio vani i zvučnici su spojeni preko nekog rednog spoja na onaj universal adapter sa puno žičica koji dolaze iz radija ( https://www.hama.com/bilder/00045/abb/00045773abb.jpg ), dok u one činčeve crveno - bijele iza na radiju, nije ništa spojeno (mislim da na njima piše LEFT / RIGHT - F kao Forward valjda i R / FW - tako nešto , uglavnom 4 komada ih ima i nemam pojma čemu služe?)

Evo, vide se na ovoj slici desno ta 4 utora; http://www.onlinecarstereo.com/CarAu...400UB_back.jpg

Sada mi je malo žao jer nisam prije kupovine došao ovdje na forum i pitao šta da uzmem, preporuke i sl. te objasnio šta i kako želim slušati, no ne znam - sada ove jedino mogu prodati za male pare i to je to, pa tek onda uzimati nešto bolje? Di sam pogriješio?

http://www.youtube.com/watch?v=PVzljDmoPVs - ovo kroz ljetne gužve i temperature s pristojnim basovima, da se ne moram crveniti i sramiti i skrivati u autu

Spojeni su na HU i on ih pogoni. Oni činćevi su predizlazi za pojačalo tj kada bi spajao zvučnike na pojačalo onda bi činćevima odveo signal sa HU-a na pojačalo a drugim parom kablova (zvučničkih) spojio pojačalo i zvučnike.

Baseva iz toga izvući nećeš. Barem ne bez distorzija.

Imaš i ovu temu.
http://forum.pcekspert.com/showthrea...=126292&page=8

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Zadnje izmijenjeno od: Wolverine. 24.05.2013. u 08:37.
Wolverine je offline   Reply With Quote