View Single Post
Staro 23.05.2013., 10:29   #170
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Ok super, budem onda preradio jedan C13/C14 na produznu letvu . kupit cu neku kvalitetniju letvu sa jedno 4 prikljucka za ove uredjaje sa manjom potrosnjom. Pretpostavljam da mi je "obicna" letva (ne bas ona od 20kn nego neka kvalitetnija ) dovoljno dobra tj. netrebam neku sa prenaponskom zastitom ili nesmeta (imam 8 Belkinovih letvi sa 4-7 prikljucaka koje imaju i prolaze za (tel/UTP/RF) pa mogu preradit jednu od njih, smeta li osigurac u njima i njihova zastita ili nema veze?)
Ne treba ništa jako posebno, ali produžni kabel uvijek mora biti dobar - nikakav kinez i slično. No to nema veze s UPS-om.

Citiraj:
Autor Lewis Pregled postova
Da i meni je nejasno sto Schenider drzi tako veliku cijenu za APCove . Njihov 2700W 3000Va model je preko 10 000 kn a za tu lovu kupim 2 kom C-liona iste snage i ostane mi jos 2 kn u dzepu . Jedino sot me brine je dali cu za 3-4 godine uopce moci kupiti (kod nas) bateriju za C-Liona ako se microline predomisli i prestane ih prodavati/uvozit .
Znaš kako se kaže - nitko nikad nije dobio otkaz ako je kupio IBM PC, HP printer i Cisco switch. Tako je i za APC, iako ja nisam ekstremni ljubitelj istih.

Mala digresija - pogledaj možda kombinacije 2 x 1,5 ili 2 kVA, čini mi se bitno jeftinije i s većom autonomijom, samo je tlaka slaganje.

Zadnje izmijenjeno od: Old Iggy. 23.05.2013. u 12:03.
Old Iggy je offline   Reply With Quote