View Single Post
Staro 22.05.2013., 21:01   #1
antunhr
Premium
Moj komp

antunhr's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Wifi Popovec Projekt

Posto je situacija sa internetom u mom kvartu katastrofalna te su brzine mizarne (2-3mbita) zbog udaljlenosti od centrale 5km te nemogucnosti dobivanja nikojega drugog oblika interneta zelim napraviti wifi za popovec.
Znaci prvenstveno meni treba a naravno i za druge ljude koji bi htijeli brzi internet. Cetralu t com ne zeli napraviti. Hakom nezna kada ce doci optika. Nema nikakvoga plana tako da se moze jos cekati godinama dok se nesto ne napravi.
Najveca zapreka je da se skorom nista ne vidi oko mene. Znaci trebam naci nekoga tko ima visoku kucu i da vidi prema sesvetama (posto oni imaju dosta mogucnosti sto se tice interneta i brzine(adsl, kabal, optika).

Molim ekipu ako tkoga zna a zainteresiran je da je iz Popovca(pokraj Sesveta) za ovaj zajednicki projekt da se udruzimo. Isto tako molim ideje za izradu sto se tice opreme.
Stvar je u tome sto su sesvete nize nadmorske visine a prije toga je suma izmedju Popovca i Sesveta. Ako ima koji ekspet koji bi htio odvojiti nesto vremena da mi pomogne bio bih jako zahvalan.

Naime vec tri mjeseca pokusavam izvesti nesto ali problem je da sa svoje tocke gdije stanujem nikako skorom nije to izvedivo jedino ako ne dignem antenu jos 30 metara iznad krova a mislim da to bas i nije moguce

Dolje je slika. Plava linija je moja linija od moje kuce do sesveta(zgrada)-udaljenost 3km dok je zuta linija od prve kucu u popovcu do sesveta udaljena 2 km.

Kao sto se i vidi smeta mi suma gdije drveca su vislja od kuca pa neznam dali ce to biti ikako ostvarivo. Nadmorska visina sesveta je 137m a popovca prve kuce 143m.

Ideja bi bila kada bi naso nekoga u Sesvetama da se digne brzina recimo na bnetu na min 20 mbita te podijelimo troskove interneta. Ako bi nas bilo recimo nekoliko onda bi se isplatilo podici brzinu i na 60mbita sto je max na bnetu.

Od opreme imam tp link usmjerenu antenu 24 db, kasensa g900.
Mislio sam da se kupe tri ap-a dvije antene te mozda omnica.

Znaci trebam ideje. Kako orginizirati to. Prakticki nikoga ne poznajem ovdije. Da stampam letke idem okolo po kucama bas i nije nesto prezgodno. Iskustva u umrezavanju imam nesto ali ne bas pretjerano.

Clan sam na ovome forumu medju prvima koji su se registrirali pa molim da mi uskocite u pomoc.
antunhr je offline   Reply With Quote