19.11.2002., 14:27
|
|
Senior Member
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Originally posted by dpajur
hm, ja sam razmisljo o necem slicnom, kak rijesit problem vibracija.. na kraju sam ga rijesio vodenim hladjenjem, al sad mi je osto dvd i cdr za utisat.
uzeo sam onu izolacionu traku za vrata i prozore, spuzvasta samoljepljiva traka, i to je malo poboljsalo stvari. nalijepio sam je na bocne stranice cdr i dvd-a, tamo gdje su sarafi, i sad je to mrvicu bolje al nije bas sjajno.
nego ima nesto sto se koristi u te svrhe u auto industriji, za automobilske hi-fi-e i slicno, u obliku spreja. dynapro radi takve sprejeve, ali nisam ih nigdje nasao. dalo bi se posprejat sve stranice kucista i smanjiti vibracije.
osim toga postoji i "gumasti" sprej u autoindustriji koji se koristi kao podloga protiv korozije, to isto smanjuje vibracije, ali opet nisam ga nigdje nasao za kupiti.
treca ideja je bila uzet nesto iz gradjevine, bitumenski izolacijski premaz. isto se pretvori u gumasti sloj, i da se fino razmazat na metalnu plohu. a i jeftin je. sam kaj se treba kupit kanta toga, sto je valjda dovoljno za 50 kucista 
ja sam tu stao, na idejama.. stroj je sad super tih osim dvd-a i cdr-a, a oni ne rade bas cesto tak da mi nije bed trenutno, ali ako netko drugi zeli eksperimentirati sa necim od gore navedenog samo naprijed
|
Meni je na pamet palo zaljepiti iznutra neki manji kutni profil, ali sam prvo pitao, da vidim i neka druga rješenja!
|