22.05.2013., 10:56
|
|
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor jopis
Bez ljutnje, ali ne znam u kojem svijetu živiš.
Pravila nisu jednaka za sve niti u civiliziranim zemljama (na svoje oči sam xx puta gledao kako rade i funkcioniraju veze, pa se kazne ne pišu ili gule i bacaju u koš, u Njemačkoj i Austriji). Radilo se o lokalnim utjecajnim ljudima (da ne kažem 'moćnicima'), kazne raznorazne, brzina, parkiranje na nedozvoljenom mjestu, pojas, itd. Dakle nije priča, nego nešto što sam se sam uvjerio.
Da me ne shvatiš krivo, ja te podržavam, ali takav sustav je najblaže rečeno nemoguć, jer uvijek će biti one da netko nekog pozna, da mu je rođak, itd. Kad bi bilo tako da je zakon jednak za sve, svaka čast, neka kažnjavaju, ali onda SVE, a ne samo one koji nemaju veze/lovu, a da ne pričam na okretanje leđa kad kolega 'milicajac' projuri 100ku kroz naselje, dok se 'običnom čovjeku' naplaćuje kazna za 71km/h.
I naravno, da se kazne prilagode standardu pojedinca, znači da se odredi kvota kazne, ali zavisno o primanju, ko ima više, neka i plati više, kao u Norveškoj npr.
|
Sve dok ima: - Ivan Primorac (Z3 Makarska)
- Dejan Mešič (ZG)
- Hrvoje Žužić (KA)
I sl (Horvatinčić, Čačić, možda i Šebalj), niko mi ne može reć da su svi isti. Pogotovo je apsurdno da dobivaju male kazne, izvače se i sl.
Opet neko je spominja imovinski cenzus, šta i nije neko rješenje jer ovi jebivjetri vjerovatno nemaju puno na sebi, ovde samo pravi zatvor može učinit stvar.
Šta se tiče zakon opet ima masu nelogičnosti i dubioza, paljenje svitala npr. to je samo za izvačenje novaca, jer ako je lipo vrime (90% u Dalamaciji) to i meni nije prekršaj, ali ako je gadno onda moraš bit majmun da ih ne pališ taman bilo lito, opet moraju postojat neki zakonski okviri da nebi bilo još goreg tumačenja. Iman osjećaj (a virujen da nisan jedini) da je u nas najbitnije naplatit, a ko jebe preventivu (edukacija/ulaganje u infrastrukturu).
|
|
|